Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

hot pe metropotam Bucharest Food Festival - editia a IVa (Festivaluri - Parcul Tineretului, Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Festivaluri
Vizitatorii interesati de gastronomia europeana pot participa in cele 3 zile ale evenimentului  la demonstratii de arta culinara, degustari si prezentari de mancaruri si vor putea cumpara si consuma unele dintre cele mai bune produse gastronomice din  Uniunea Europeana. In cadrul evenimentului vor  avea loc demonstratii culinare sustinute de Horia Virlan, gazda emisiunii Cireasa de pe tort, Chef Cezar, bucatarul sef de la hotelul Continental Bucuresti, primul bucatar roman ce a obtinut titlul de Matre de Rotisseur  si Antonio Passarelli, bucatarul sef al emisiunii Danut SRL, care, impreuna cu revista Good Food va aduce copiii in bucatarie  pentru a le impartasi din experinta sa.

Unul dintre produsele vedeta ale acestei editii a Bucharest Food Festival este inghetata cu trufe si parmezan. Este o reteta originala de inghetata pe care organizatorii o realizeaza impreuna cu specialistii Truffoir.

Accesul la Bucharest Food Festival va fi pentru prima data gratuit, gratie parteneriatului incheiat de organizatori cu Primaria Capitalei, numarul asteptat de vizitatori fiind de peste 60. 000. Deschiderea evenimentului este programata pentru vineri 24 septembrie, ora 13.00 si inchiderea pentru duminica 26 septembrie, ora 20.00. Intrarea se face dinspre partea cu statia de metrou Tineretului.

Deschiderea va fi marcata de realizarea unui sandwich european, cu o lungime de 27 de metri lungime, ce va reuni produse din: Franta, Spania, Portugalia, Germania, Ungaria, Grecia, Olanda, Italia, Romania. Produsul va fi oferit gratuit publicului prezent.

VINERI

In avampremierea deschiderii evenimentului la orele 12.00 incepe prepararea “sandwichului european de 27 metri lungime”!

12.00-12.45 Deschiderea evenimentului pentru invitati si reprezentantii presei
- Cuvant organizatori: Lucian Morteanu –Next Level Events SRL si Ioana Manolache reprezentant al Biroului de Reprezentare a Primariei Municipiului Bucuresti la Bruxelles; Invitat Primarul General al Capitalei dl Sorin Oprescu
- Speech-uri ale reprezentantilor ambasadelor tarilor prezente in eveniment –Italia , Portugalia- si ale oficialilor romani invitati in eveniment- Cristian Petrescu-deputat.
- Scurta prezentare a normelor de siguranta alimentara in Romania-prof Savu Constantin- Direcor al Directiei de Igiena Veterinara si Epidemiologie din cadrul ANSVSA.
- Chef Cezar Munteanu - maestrul ceremoniilor gastronomice la Bucharest Food Festival da startul festivalului cu o reteta foarte indrazneata “Inghetata cu parmezan si trufe”.
12.45-13.00 Lansare vin Enira- invitat actorul Catalin Paduraru.
13.00 Deschiderea evenimentului pentru public.
13.30- 13.45 Finalizarea sandwichului european prezentarea ingredientelor si degustarea lui impreuna cu invitatii, reprezentantii presei, vizitatorii; Concursuri cu presa cu si despre sandwich;
14.30-16.00 Work shop Jurnalul de bucatarie - Radu Gerhes si Maria Sandulache prepara bucate romanesti din cartile lui Radu Anton Roman “Povestile bucatariei romanesti”. Prezentare de carte.
16.00-16.45 Demo Chef Cezar Munteanu – “Inghetata de trufe negre si parmeggiano” sustinut de Kenwood-Truffoir- Kotanyi; Concurs cu publicul
17.00-18.00 Competitia de gatit Copiii in bucatatie Good Food, invitat Antonio Passarelli.
18.00-19.00 Demo Studio Moderna;

SAMBATA

12.00-13.00 Competitia de gatit Copiii in bucatatie Good Food, invitat Antonio Passarelli.
13.05 -13.25 Prezentare vin Enira- langa scena;
13.30-14.15 Demo Horia Virlan-“ Balotina de Sea Bass si Pancetta servita pe Ratatouille” si “Salata fina cu Pomodori secchi si Pecorino”;
14.30-15.30 Demo Studio Moderna
15.45-16.30 Demo reteta fructe de mare Don Mariano;
16.45-17.45 Demo Barilla;
18.00-19.00 Demo Studio Moderna

DUMINICA

11. 00-12.00 Competitia de gatit Copiii in bucatatie Good Food, invitat Antonio Passarelli;
12.00-15.00 Pregatire tort clatite;
12.00-12.40 Demo Chef Cezar Munteanu: “Tagliatele cu trufe negre si spuma de trufe negre”;
12.45-13.45 Demo Studio Moderna;
14.00 -14.45 Demo Horia Virlan: “Piept rumen de rata, stropit cu sos dulce de vin rosu, pe piure de conopida” si “Salata cu trufe negre si kumquats”;
14.45-15.00 Finalizare tort clatite, prezentare ingrediente ( in afara scenei);
15.00-16.00 Demo Barilla;
16.15-17.15 Demo Studio Moderna;
17.30-18.00 Demo Chef Cezar Munteanu: “Piept de pui cu sos Olandez aromat cu trufe negre si sparanghel verde”;

Program de functionare evenimnet: vineri 13.00-21.00, sambata 10.00-21.00 si duminica 10.00- 20.00.

Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera