Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

B-FIT in the Street! - Festivalul International de Teatru de Strada (Festivaluri - Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Festivaluri

Într-o lume metropolitană, în care oamenii depun eforturi să ţină pasul cu tendinţele şi să fie mereu în formă, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a lansat în 2008 o provocare către locuitorii Capitalei, aceea de a fi în formă şi din punct de vedere cultural.

Prin B-FIT in the Street! - Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă București, ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediţie, ARCUB a reuşit să aducă fenomenul artistic mai aproape de oameni. La sfârşitul lunii mai, an de an, centrul oraşului devine un univers colorat, în care artişti din zeci de ţări ale lumii jonglează cu diverse dimensiuni artistice pentru a le oferi spectatorilor un amestec surprinzător de emoţii şi reflecţii. Prin reprezentaţiile lor, actorii interacţionează cu publicul, modificând raporturile dintre spaţiu, ritm şi receptare.

Programul pe care ARCUB l-a conceput împreună cu artiştii B-FIT promite maşinării spectaculoase, păpuşi gigant, personaje captivante, efecte pirotehnice şi momente de improvizaţie. Păstrând spiritul unuia dintre cele mai îndrăgite festivaluri din Bucureşti, nici anul acesta nu vor lipsi spectacolele extreme ce îmbină dansul cu elemente de acrobaţie, instalaţiile suspendate, concertele în aer liber sau paradele parcă desprinse din poveşti.

Ca în fiecare ediție, și în 2014, la B-FIT vor participa companii specializate în teatru de stradă, provenind din state precum: Spania, Franța, Olanda Marea Britanie, Belgia, Italia și chiar din Australia.

Dintre companiile internaționale, care vor aduce anul acesta la București unele dintre cele mai spectaculoase show-uri, se numără: Water Theatre Show, care va prezenta un spectacol uimitor pe apă, în zona Piața Unirii; compania spaniolă Grupo Puia, care va aduce reprezentația Dodoland pe străzile Capitalei; Shakespeare Globe, care vine cu o abordare inedită a piesei shakespeariene Hamlet și Trans Express din Franța, care va umple centrul orașului de culoare și divertisment, prin prezența elegantelor păpuși Divas, și, pentru 50 de minute, va inunda cerul metropolitan cu impresionante jocuri de lumini, prin Spectacolul Celestial Carillon.


Articole despre B-FIT in the Street! - Festivalul International de Teatru de Strada

B-FIT in the Street, ziua 1 - Cel mai frumos spectacol de strada pe care l-a vazut Bucurestiul

B-FIT in the Street, ziua 1 - Cel mai frumos spectacol de strada pe care l-a vazut Bucurestiul

V-am povestit despre cum in perioada 29 mai - 1 iunie , strazile Bucurestiului vor fi invadate de trupe de teatru de peste tot din lume, in cadrul evenimentului B-FIT...


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera