Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Atelierul de scriere creativa „Rev de Pov” cu Florin Iaru si Marius Chivu (Workshops - Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Workshops

Sesiunea trecută a atelierului coordonat de Florin Iaru şi Marius Chivu a dat şi ea roade (pe care le puteţi citi în numărul 15 al Revistei de Povestiri), toţi cei 11 care au completat chestionarul de evaluare au spus că abilităţile lor de scriere s-au îmbunătăţit, că feedbackul coordonatorilor şi temele le-au fost de ajutor.

Le mulţumim tuturor pentru că ne-au spus ce le -a adus bun atelierul nostru, găsiţi feedbackul lor la finalul acestui articol.

Ce cuprinde atelierul

Tutorii vor aborda teme precum structura unui text literar, personajul, conflictul, dialogul, descrierea, timpurile verbale, ce precede scrisul, cum ținem cont de cititor, cum găsim un final puternic și mai multe nu dezvăluim.

Două luni, două ședințe pe săptămână, alternativ, cu fiecare dintre tutori, marți și vineri de la 19:00. Deci 16 ședințe. Fiecare ședință înseamnă 60 de minute de prezentare + 30 de minute de discuții.

Cele mai bune texte literare rezultate în urma atelierelor vor fi publicate în ediţia de martie al Revistei de Povestiri.

Când şi unde

7 octombrie – 1 decembrie.

N-am stabilit încă locul, va fi un spațiu plăcut și ușor accesibil (central), în București.

Înscriere

Gândește-te bine dacă scrisul e un vis pentru care ești dispus să faci efort: tutorii vor da teme la fiecare curs, vei avea de citit, de scris, de gândit, de vorbit.

Dacă vrei să participi, te rugăm să ne trimiți până pe 30 septembrie (inclusiv) o povestire de maximum 3 pagini (6000 de semne cu spații, cu diacritice). Textele mai lungi cu peste 10% nu vor fi luate în considerare. Cei doi tutori le vor citi și vor alege maximum 20 de viitori cursanți. Trimite scrierea la simina[at]revistadepovestiri[punct]ro, ea va da mai departe tutorilor doar textul, fără numele tău.

Taxa

Taxa de înscriere la atelier este de 800 de lei. Ea va fi plătită doar de cei selecționați de tutori, în două tranșe de câte 400 de lei, la începutul atelierului și după o lună. (Banii nu se returnează pentru ședințele la care lipsești.) Se aplică o reducere de 10% pentru abonații rev de pov.

De ce să investești timp, bani și muncă

  • Vei învăța să scrii bine și îți vei găsi stilul
  • Vei primi feedback de la tutori și de la colegi
  • Universul literar îți va fi prezentat așa cum nu-l găsești în facultăți sau pe Google – prin conexiuni, exemple, exerciții
  • Vei putea să apreciezi un text literar prin mai mult decât „îmi place”/„nu-mi place”
  • Ai șansa să fii invitat în echipa colaboratorilor permanenți ai Revistei de Povestiri și/sau să ți se publice un text
  • Te vei simți extraordinar făcând ce-ți place

Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera