Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Atelier Teatru si Gestalt Terapie pentru adolescenti (13 - 17 ani) (Workshops - Continuu - Studio pentru Dezvoltare prin Arta, Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Workshops

Teatru și Gestalt Terapie pentru Colaborare (13 - 17 ani)

Teatru și Gestalt Terapie pentru Colaborare, Comunicare, Deschidere - un workshop pentru adolescenți, în care punem accentul pe comunicarea reală.
Traineri: Smaranda Caragea și Ling Tientan.

MĂ DESCOPĂR PRIN JOC

Atelier de jocuri de actorie și tehnici de terapie Gestalt, în care experimentarea și explorarea prin jocuri și exerciții specifice artei actorului aduc un plus de deschidere în relațiile interumane.
Ne vom explora, revenind la acele acte simple de conviețuire, experimentând și interacționând direct cu persoanele de alături de noi, pentru a descoperi, a înțelege, a ne integra și relaționa, fără tensiuni sau presiuni.

Jocul este metoda cea mai eficientă de învățare, fiind un catalizator puternic al energiilor psihosociale. Prin joc, adolescentul își dezvăluie aptitudinile și nevoile, își exprimă liber și își modelează personalitatea. Grupul este un cadru în care îi oferim adolescentului spațiu să se exprime, să se arate, să se descopere pe sine, precum și pe ceilalți.

Jocurile propuse au menirea să stimuleze și să antreneze acele aptitudini necesare pentru îmbunătățirea capacității de a se exprima și comunica mai ușor: colaborare, relaționare, empatie, încredere și stimă de sine, respect, ascultare, observare etc. Prin intermediul jocurilor vom încerca să oferim fiecăruia ceea ce are nevoie, să răspundem la întrebările sale, să stimulăm părțile mai puțin dezvoltate, să-l încurajăm, să susținem sau să facilităm depășirea unui impas. Prin mijloacele creative de exprimare urmărim dezvoltatrea identității și afirmării de sine, stimularea încrederii, dezvoltarea asertivității și relaționarea cu ceilalți.

Plecând de la aceste premise și cunoscând impactul major al jocului în dezvoltarea armonioasă, am creat un program de jocuri specifice artei actorului prin care adolescentul va antrena acele aptitudini care îl ajută să comunice și să colaboreze mai bine, si astfel să fie mai deschis.

Valorile și principiile din teatru pentru o învățare creativă și atractivă:
- jocurile și exercițiile sunt preluate din metodele și tehnicile de formare ale actorului și modelate specific pentru a răspunde nevoilor copiilor:
- eliminăm spiritul competitiv încurajând colaborarea în cadrul grupului și descoperirea propriei individualități;
- eliminăm conceptul de “greșeală” și încurajăm “încercarea”;
- învățăm prin acțiune, dar și observându-i pe ceilalți;
- eliminăm critica;
- încurajăm analiza și autoanaliza.

Echipa actor-psiholog îi va conduce pe adolescenți pentru a experimenta, antrena, integra și conștientiza componentele specifice interacțiunii în cadrul unui grup. Actorul îi antrenează în jocuri specifice artei dramatice ce vizează colaborarea, comunicarea și conduc la deschidere. Psihologul îi ajută să-și acceseze și să-și dezvolte potențialul creativ, conștientizarea și afirmarea de sine, explorarea lumii prin toate simțurile, dezvoltarea imaginației, să găsească și să exprime părți pierdute sau ascunse din ei înșiși, dezvoltarea abilităților de comunicare asertivă și ascultarea părerilor celorlalți.

Ceea ce relevă actorul prin intermediul jocului servește psihologului pentru a-i ajuta pe cei mici să facă pasul către conștientizare și reglare.

CUM SE VA DESFĂȘURA CURSUL?
Actorul și psihologul vor cunoaște și vor evalua copiii împreună în prima ședință, în următoarele două zile actorul îi va antrena și observa pe copii în jocuri și exerciții specifice obiectivelor cursului, apoi va preda fișa de feedback psihologului, care va coordona în ultimile două zile de curs grupul dintr-o perspectivă de dezvoltare personală.

OBIECTIVE GENERALE: COLABORARE, COMUNICARE, DESCHIDERE

ZIUA 1: INTEGRARE ÎN GRUP
cooperare și comunicare
Traineri: Ling Tientan și Smaranda Caragea
ZIUA 2: DEZINHIBARE, IMPLICARE, COLABORARE
prin jocuri specifice artei dramatice
Trainer: Smaranda Caragea
ZIUA 3: CUNOAȘTERE DE SINE
prin exprimare senzorială
Trainer: Ling Tientan
ZIUA 4: EMPATIE, SOLIDARITATE ȘI RELAȚIONARE
prin jocuri specifice artei dramatice
Trainer: Smaranda Caragea
ZIUA 5: EXPRIMARE ȘI CONECTARE EMOȚIONALĂ
și feedback
Trainer: Ling Tientan

CARE ESTE PROGRAMUL?
Workshopul este alcătuit din 5 ședințe, fiecare de 1h50m, în fiecare seară între 17 și 21 iulie, începând cu 18:30.

CÂT COSTĂ?
O ședință are prețul de 100 lei, însă dacă optați pentru plata integrală a celor 5 ședințe beneficiați de o reducere de 10%, prețul total fiind astfel de 450 lei!

EXCELENT! CUM MĂ ÎNSCRIU?
Cel mai simplu este să completați următorul formular: https://goo.gl/forms/mD7qfxsI6SGCASgp1
Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la adresa de e-mail inscrieri@continuu.ro sau apela la 0731.223.675.

Grupa va fi formată din maximum 10 adolescenți, vă recomandăm să vă înscrieți cât mai din timp!


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera