Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

hot pe metropotam Alt.Ctrl Fest 2010 (Festivaluri - Control, Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Festivaluri

fest

Clubul Control organizeaza un mini-festival prin care aduce in atentia publicului bucurestean trupe importante si figuri legendare  din diverse zone ale muzicii alternative, de la free-jazz (Ken Vandermark & Paal Nilssen Love) la rock alternativ (Joe Lally), trecand prin punk-jazz si no-wave (Blurt) si psychedelic & experimental (The Legendary Pink Dots). 

13 aprilie  - Ken Vandermark & Paal Nilssen Love - Biletele: 25 lei

14 aprilie  - Blurt - Biletele: 30 lei

15 aprilie - The Legendary Pink Dots si Shelby Cinca  - Biletele: 30 lei

16 aprilie - Joe Lally ( of Fugazi) si The Mono Jacks - Biletele: 20 lei


13 aprilie

“Musical Man Of The Year” (Chicago Tribune) si “Best Musician of the Year” (Cadence), cel mai tanar beneficiar al “bursei de geniu” a fundatiei MacArthur, Ken Vandermark este un saxofonist de o forta devastatoare si unul din liderii incontestabili ai avangardei muzicale din Chicago, o adevarata institutie a free-jazz-ului, ce s-a impus de-a lungul  anilor prin continua “fortare” a posibilitatilor de exprimare ale muzicii improvizatorice, printr-un eclectism programatic si surprinzator, prin numeroasele discuri in care traditia este prelucrata la forja unui (post)modernism incandescent, prin neobosita cautare de formule si de limbaje muzicale noi, prin diversitatea stilistica a numeroaselor  sale colaborari. Alaturi de el, bateristul norvegian Paal Nilssen-Love, considerat unul dintre cei mai emblematici percutionisti ai scenei muzicii improvizate europene, desi  nu are decat 35 de ani, membru de baza al grupurilor THE THING (condus de MATS GUSTAFSSON) si SCORCH TRIO (leader RAOUL BJORKENHEIM).

14 aprilie

Grup format in 1979 in jurul personalitatii multivalente si charismatice a muzicianului, poetului si papusarului Ted Milton, Blurt reuseste o combinatie exploziva de jazz, punk, funk si new-wave, experimentala si dansabila in acelasi timp. De la primul album, aparut in 1980 la Factory Records trupa a scos nu mai putin de 28 de albume. Concertul de anul trecut din Control a entuziasmat audienta si a generat cronici mai mult decat favorabile pe site-urile de profil.

15 aprilie

Infiintata in 1980, in Anglia, de catre Edward Ka-spel si Phil "The Silverman" Knight, The Legendary Pink Dots se stabileste in Olanda la mijlocul anilor '80. Sound-ul grupului a fost descris de-a lungul timpului ca un amalgam de rock psihedelic, industrial, synth-pop si avant-garde. Desi sunt foarte greu de categorisit, cei de la Legendary Pink Dots au fost adesea comparati cu Pink Floyd sau Can. In cei aproape 30 de ani de cariera, trupa a scos peste 40 de albume. Pe deasupra, componentii ei au mai scos peste 40 de albume solo, au format diferite proiecte paralele (The Tear Garden fiind cel mai cunoscut exemplu) si au colaborat cu alte trupe-cult, precum Current '93 sau Nurse with Wound.

Nascut la Bucuresti si stabilit in Washington D.C.,  Shelby Cinca este membru fondator a trupelor de post-punk si steampunk Frodus si The Cassettes. Shelby a mai facut parte din trupe precum Frantic Mantis si Decahedron (impreuna cu Joe Lally de la Fugazi, pe care il veti putea vedea in ultima zi a festivalului) iar in 2008 a lansat si un proiect de muzica electronica, Triobelisk cu care scos 2 ep-uri. In varianta solo, Shelby va deschide  concertul Legendary Pink Dots din a doua zi a festivalului.

16 aprilie

Joe Lally este cunoscut in special ca basist si membru fondator  al influentei trupe punk Fugazi din Washington D.C. Dupa ce Fugazi si-a incetat activitatea in 2003, Joe Lally a inceput sa cante solo si sa colaboreze cu alti artisti si prieteni in diverse proiecte muzicale, cel mai notabil fiind Ataxia unde a cantat impreuna cu John Frusciante si  Josh Klinghoffer de la Red Hot Chili Peppers si cu care a scos doua albume. Pana acum, Joe Lally a lansat doua albume, "There to Here" in 2006 si "Nothing is underrated" in 2007, lucrand in prezent la cel de-al treilea album care va aparea anul acesta. Joe lally va canta la Control in formula de trio, impreuna cu Elisa Abela si Emanuele Tomasi.

The Mono Jacks s-au format acum un an la initiativa lui Doru Trascau, liderul cunoscutei trupe de muzica alternativa AB4. Abordarea lor muzicala descinde din curentul indie rock consacrat in Statele Unite de trupa Interpol. Liniile de chitara topesc tensiunea compozitiilor, transmitand o caldura ce evoca ceva din sound-ul trupei Snow Patrol.


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera