Zone din Bucuresti cu pericol de derapaj

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Din cauza temperaturilor scazute si a caderilor de precipitatii, partea carosabila poate deveni umeda si alunecoasa, existand posibilitatea formarii poleiului, in special dimineata si seara.

Exista pericol de derapaj, chiar si atunci cand precipitatiile lipsesc sau sunt reduse cantitativ, in special dimineata si seara.

Zonele unde carosabilul poate fi alunecos sunt: Splaiu Raului Dambovita, arterele din zonele lacurilor si podurile peste acestea, cele cu partea carosabila formata din piatra cubica sau acolo unde exista acumulari de apa din cauza avariilor la retelele edilitare.             

In vederea preintampinarii unor situatii, care pot conduce la derapaj, recomandam conducatorilor auto sa evite bruscarea directiei, franarile si accelerarile accentuate.
Este important ca instalatia de climatizare si stergatoarele de parbriz sa functioneze in parametri normali, pentru a avea o vizibilitate perfecta, iar autovehiculul sa fie dotat cu  pneuri corespunzatoare.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere, recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa si sa pastreze o distanta de siguranta in mers, intre autovehicule.

Cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, sau zapada, conducatorii de autovehicule au obligatia sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor.

In caz de ninsoare abundenta sau carosabil acoperit cu polei, conducatorii auto au obligatia sa nu opreasca ori sa stationeze pe traseele pe care se deplaseaza mijloacele de transport public comun.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera