Ziua Portilor Deschise la statia de metrou Straulesti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Statia de metrou Straulesti este prima statie de metrou din Bucuresti care aduce lumina naturala in interiorul pasajelor pietonale prin intermediul luminatoarelor special create pentru a permite luminii solare sa patrunda in subteran.

Daca sunteti curiosi cum arata, atunci sunteti invitati la Ziua Portilor Deschise la statia de metrou Straulesti, duminica, 7 august, in intervalul orar 10:00 - 17:00.

Evenimentul are ca scop informarea tuturor celor interesati cu privire la stadiul lucrarilor proiectului major Magistrala 4 de metrou - Gara de Nord – Lac Straulesti: Sectiunea Parc Bazilescu – Lac Straulesti. Statia este aproape finalizata.

1.jpg

Vizitatorii vor primi toate explicatiile de la personalul specializat al constructorului, vor putea vizita statia de metrou Straulesti, avand acces in zone care, odata finalizate, nu vor mai fi accesibile publicului calator.

Proiectul Magistrala 4 de metrou - Gara de Nord – Lac Straulesti: Sectiunea Parc Bazilescu – Lac Straulesti realizeaza extinderea magistralei 4 de metrou in zona de nord a Bucurestiului cu inca doua statii, Laminorului si Straulesti, cu tunelele si galeriile de legatura aferente, un terminal intermodal, un park&ride si un depou. Lungimea totala a sectiunii va fi de 2.1 km. Valoare totala a proiectului este de 1.115 mil. Lei (252.4 mil. Euro).

2.jpg

Prin punerea in functiune a Magistralei 4 de metrou, la finele lunii decembrie 2016, se vor realiza:

-  Facilitarea legaturii intre sectorul 1 Bucurestii Noi, zona Parc Bazilescu (Ps Zarea) – Straulesti si centrul orasului. Aproximativ 50.000 calatori pe ora si sens vor beneficia de un mijloc de transport rapid, confortabil si sigur.

- Asigurarea unei linii de transport cu metroul ce ofera o viteza comerciala de 36 km/h, la un interval optim de succedare intre trenuri.

- Reducerea poluarii (gaze de esapament, zgomot, vibratii) prin degrevarea transportului de suprafata atat public cat si privat, cu implicatii importante asupra imbunatatirii calitatii vietii din punct de vedere al conditiilor de mediu.

- Cresterea atractivitatii transportului cu metroul, comparativ cu transportul rutier, in consecinta, reducerea numarului de accidente, reducerea degradarii drumurilor, reducerea cheltuielilor de intretinere a carosabilului prin preluarea unei parti importante din transportul de suprafata.

- Extinderea ariei metropolitane a Municipiului Bucuresti prin dezvoltarea urbanistica a zonei.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera