Vrei sa faci ceva util pentru natura? Aplicatia "Inspectorul Padurii" este raspunsul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca vreti sa va implicati concret intr-o miscare de salvare a mediului inconjurator, atunci va propunem sa incercati aplicatia "Inspectorul Padurii".

Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, a anuntat ca aplicatia este disponibila pentru orice telefon cu Android, incepand din data de 19 iulie.

Aplicatia este functionala in acest moment si am decis ca in urmatoarea luna sa se deruleze in stadiul pilot pentru a fi siguri ca functioneaza la parametrii la care a fost gandita. Dupa parerea mea, aplicatia pe care o lansam astazi vine ca o completare fireasca si necesara a "Radarului Padurilor". Practic, prin aceasta, oricine poate verifica prin propriul telefon daca un camion sau altul, care transporta masa lemnoasa, o face cu acte in regula sau nu", a afirmat ministrul Mediului.

2.jpg

Prin intermediul "Inspectorului Padurii", lucrurile se simplifica pentru o mai buna coordonare a interventiilor in teren.

Dupa cum stiti, prin 'Radarul Padurilor', populatia este invitata sa sune la 112 ori de cate ori vede un transport de lemn care i se pare suspect, insa fara repere clare asupra a ceea ce putea insemna un transport suspect. Acum, prin 'Inspectorul Padurii', putem fi mult mai eficienti de atat, reclamand la 112 doar transporturile ilegale. In acest fel, vom castiga mai mult timp pentru interventii in teren si o mai buna coordonare a acestora, a subliniat ministrul Mediului.

In ceea ce priveste modul de utilizare a noii aplicatii, utilizatorul care observa un vehicul ce transporta masa lemnoasa poate accesa aplicatia, iar un prim pas este introducerea numarului masinii respective. Ulterior, in cateva secunde, aplicatia verifica acest numar in sistemul SUMAL si raspunde automat cu unul dintre cele doua raspunsuri standard, respectiv: varianta I — Acest transport are cod valid (transport legal) si varianta II — Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal).

1.jpg

In situatia raspunsului II, pasul urmator va fi apelarea numarului de urgenta 112 pentru a reclama respectivul transport si pentru interventia rapida a institutiilor de control.

Ministrul Mediului a explicat, totodata, ca in cazul in care un transportator foloseste acelasi cod pentru doua transporturi succesive, cu scopul de a pacali sistemul, iar un cetatean il sesizeaza la al doilea transport, utilizatorul aplicatiei isi poate da seama daca datele nu coincid si poate suna la 112.

Aplicatia "Inspectorul Padurii" va avea noi extensii pana in toamna acestui an, iar cea mai importanta se refera la transmiterea automata catre utilizator a unei notificari cu detalii privind interventia in teren, in cazul transportului ilegal reclamat.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera