Vesti mari - metroul din Drumul Taberei va circula de la jumatatea lui 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sperantele celor din cartierul Drumul Taberei din Bucuresti vor incepe sa creasca, mai ales dupa ce directorul tehnic din Metrorex, Ionel Oprea, a declarat ca linia de metrou din zona va fi functionala incepand cu jumatatea lui 2017.

In ceea ce priveste linia de metrou care sa faca legatura intre Bucuresti si Otopeni, lucrurile nu sunt atat de roz - aceasta urmeaza sa fie gata in 2020.

1.jpg

In mod realist, lucrarile la linia de metrou Otopeni nu pot incepe mai devreme de un an, pentru ca elaborarea documentatiei tehnice dureaza un an. Cu mari, foarte mari eforturi materiale si financiare s-ar mai putea atinge termenul 2020, insa, realist vorbind, este foarte putin probabil sa se ajunga pana la aeroport pana in 2020.

Eu am propus inca de acum doi ani documentele, dar fiindca nu s-au aprobat, eu am propus 2021 ca an de punere in functiune a acestei linii de metrou, a declarat Ionel Oprea.

Consiliul General al Capitalei (CGMB) a aprobat, joi, in unanimitate Proiectul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea Magistralei 6 de metrou, care urmeaza sa conecteze, in subteran, Bucurestiul de aeroportul ,,Henry Coanda” din Otopeni.

2.jpg

Aceasta linie de metrou are 14 kilometri si 12 statii, din care noua in Bucuresti si trei in judetul Ilfov. Magistrala 6 are peron comun cu Magistrala 4, la statia ,,1 Mai”, dupa care se dezvolta catre cartierul Pajura, deservind apoi zona de la bulevardul Expozitiei, zona de la Gara Baneasa, zona comerciala Baneasa, alte statii sunt Washington, la Ambasada Americii, statia Paris, la Scoala Franceza, statia Bruxelles, la linia de centura a Bucurestiului. In Ilfov avem trei statii, la Primarie – Otopeni Centru, in zona Aqua Park – statia I.C. Bratianu si ultima statie – Aeroport Otopeni, a precizat directorul Metrorex.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera