Vesti bune la metroul din Bucuresti - s-a acordat finantare pentru extinderea Magistralei 4

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul are toate sansele sa devina un oras mult mai modern (si accesibil) daca toti banii acordati sistemului de metrou vor fi utilizati cat mai corect pentru existenderea acestuia.

V-am povestit deja despre cum Ministerul Transporturilor a declarat ca exista banii necesari pentru magistrala de metrou Gara de Nord - Otopeni, iar acum va povestim despre extinderea Magistralei 4.

Comisarul european Corina Cretu a anuntat ca executivul european din care face parte a aprobat 83 de milioane de euro pentru extinderea Magistralei de metrou 4:

"Joi, 4 iunie 2015, Comisia Europeana a aprobat o contributie financiara in valoare de 83 de milioane de euro din partea Fondului de Coeziune la proiectul major "Extinderea Liniei de Metrou 4, sectiunea Parc Bazilescu – Straulesti”, care face parte din Programul Operational pentru Transport.

1

Proiectul are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din Bucuresti cu un segment nou in lungime de 1,89 km si constructia a doua noi statii de metrou de-a lungul acestui nou segment.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de calatorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzator liniei 4 de metrou si va fi utilizat de un estimat de 3 638 700 pasageri/an. Valoarea totala a proiectului este de 97.761.634 euro.

"Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucurestii Noi si Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou.  Populatia din nord-vestul Bucurestiului si aceea din orasele Mogosoaia, Buftea si Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai ușor la reteaua de transport de mare capacitate", a declarat comisarul pentru politici regionale Corina Cretu.

Nou construita linie de metrou  va fi gestionata de catre METROREX SA si prin urmare, se va afla in managementul direct al administratiei publice.

2

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera