Veste buna - Metrorex cumpara cartele magnetice si contactless, valabile atat pentru metrou, cat si pentru RATB

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Iata o veste buna din partea Metrorex - compania va cumpara 149,8 milioane de cartele magnetice si contactless destinate accesului in statiile Metrorex prin usile batante care vor fi montate de UTI Grup, informeaza profit.ro.

Cartelele vor fi livrate de companiile Paragon Identification si Cubit France Technologies, ambele din Franta, valoarea contractului ridicandu-se la 36,08 milioane de lei, fara TVA.

1.JPG

Cu o durata de patru ani, contractul va fi finantat din subventie de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale transportatorului.

Cartelele magnetice de doua calatorii vor reprezenta mai mult de jumatate din cantitate, la care se adauga cartele magnetice de 10 calatorii - 18,7 milioane de bucati, carduri contactless - 49 milioane de bucati si carduri contactless reincarcabile - 1,8 milioane de bucati.

Metrorex are in vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedura separata. In acest caz avem in vedere achizitionarea unor porti de acces care sa aiba incorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atat a cartelelor magnetice, a cardurilor contactless ce vor fi emise de Metrorex, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cat si a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare), astfel incat se vor achizitiona carduri contactless (reincarcabile si de unica folosinta), inainte de punerea in functiune a sistemului de taxare modernizat, atat pentru teste, cat si pentru emiterea de titluri de transport pentru publicul calator. Cardurile contactelss se vor utiliza in cadrul sistemului de taxare pentru Metrorex, RATB si posibil alti operatori de transport, iar acestea trebuie sa fie total compatibile cu sistemul de taxare modernizat, se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

2.JPG
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera