Unde si de cand se poate schia pe partiile din Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A venit iarna, chiar daca in Bucuresti inca nu ninge, ne uitam cu interes la prognoza meteo pentru a vedea cand putem sa folosim shiurile si placile din dotare.

Dupa ce am vazut cum sta treaba si cand se deschide sezonul de schi in statiunile de pe Valea Prahovei, ne-am interesat cum sta treaba si cand se deschid si alte partii de schi din Romania.

Schi la Straja...

La Straja, in judetul Hunedoara, puteti schia incepand cu ziua de vineri 6 decembrie pe cele 12 partii. Pentru cei care inca nu stiu, acestea sunt echipate cu instalatie de transport pe cablu, iar 5 dintre ele au instalatie nocturna. Telegondola va functiona incepand cu 10 decembrie.

Lungimea traseului schiabil din Straja este de 26 de kilometri, dintre care 20 sunt acoperiti cu zapada artificiala.

Sursa foto

Ranca...

In statiunea montana Ranca, care se afla in judetul Gorj, sezonul de schi s-a deschis deja de pe 1 decembrie. Noi am sunat vineri, 6 decembrie, si ni s-a spus ca ninge si daca vreti sa treceti pe acolo sunteti asteptati. Acolo aveti la dispozitie 6 partii de schi (M1, M2, M3, M4, Ranca1 si Plopu) cu o lungime de peste 2 kilometri, precum si o partie de sanius.

Programul la partiile M1, M2, M3 si M4 este de la 09.00 la 17.00 in timpul saptamanii, iar in weekendul si in timpul sarbatorilor se prelungeste. La Ranca1 programul este 09.30 - 16.00 si la Plopu de la 09.00 la 17.00.

Sursa foto

Transalpina...

Sezonul de schi la Transalpina Ski Resort se deschide pe 14 decembrie 2013. Domeniul schiabil se afla in zona Lacul Vidra (Obarsia Lotrului, Voineasa – Valcea). Si Vidra Ski Resort se deschide luna aceasta. Partia are o lungime de peste 2 kilometri.

Sursa foto

Cavnic...

In statiunea Cavnic, din judetul Maramures, aveti la dispozitie partii in lungime de 6 kilometri, dotate cu transport pe cablu modern. Este vorba de partiile Roata 1, Roata 2,Rainer 1, Rainer 2 si Partia Albastra.

Am sunat si ni s-a spus ca pe partiile de la Cavnic se poate schia deja incepand cu 6 decembrie.

Sursa foto

Parang...

Statiunea Parang este situata la 15 km de orasul Petrosani si are 9 partii de schi, cu o lungime totala de 8 kilometri.

Cei de acolo ne-au spus ca se poate schia de vineri, 6 decembrie, pentru ca deja ninge.

Sursa foto

Vatra Dornei...

De asemenea mai puteti schia si pe cele 4 partii din Vatra Dornei, din judetul Suceava. Doua dintre acestea beneficiaza de iluminat nocturn si instalatie de produs zapada artificiala.

Deschiderea sezonului de schi se va face probabil undeva dupa 15 decembrie. Noi am sunat si ni s-a spus ca depinde de administratorii partiilor, dar vom reveni cu amanunte cand vom avea mai multe informatii.

Sursa foto, sursa thumb

Voi pe unde schiati iarna asta? Alte tips&tricks le asteptam in comentarii.
2 comentarii

Unde si de cand se poate schia pe partiile din Romania
Sim
#1 -

Piatra Neamt

https://www.facebook.com/PartiaCozla

Unde si de cand se poate schia pe partiile din Romania
nicu
#2 -

caut zapada

Mda,
nu zic nimic, mai ales ca in Arieseni , Alba, nu mai este zapada:
http://apusenitv.ro/2013/05/camera-web-vartop/

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera