Unde s-a inregistrat cea mai joasa temperatura din Romania in 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Seara de 9 ianuarie a fost cea mai geroasa din 2017, iar cea mai joasa temperatura din Romania s-a inregistrat la Intorsura Buzaului. Au fost minus 32 de grade Celsius.

La Miercurea Ciuc si Brasov au fost -27 de grade, iar in Bucuresti a fost o noapte cu -21 de grade Celsius, temperatura inregistrata la statia de la Baneasa.

Gerul a fost resimtit insa ca o temperatura de minus 53 de grade Celsius in Muntii Tarcu! La Varful Omu au fost - 23 de grade Celsius, insa acolo temperatura resimitita a fost de - 51 de grade Celsius.

1.jpg

De circa 24 de ore, este cod portocaliu de ger, in aproape toata tara, iar avertizarea ramane valabila si in a doua zi a saptamanii.

Meteorologii mai au o veste proasta: dupa ce scapam de frig, se intorc ninsorile abundente, in sudul si estul tarii, pentru care a fost emis un cod portocaliu.

Oficial, cea mai scazuta temperatura inregistrata in ultima jumatate de secol in judetul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius in 8 februarie 2005, la Intorsura Buzaului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

2.jpg
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera