Unde s-a inregistrat cea mai joasa temperatura din Romania in 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Seara de 9 ianuarie a fost cea mai geroasa din 2017, iar cea mai joasa temperatura din Romania s-a inregistrat la Intorsura Buzaului. Au fost minus 32 de grade Celsius.

La Miercurea Ciuc si Brasov au fost -27 de grade, iar in Bucuresti a fost o noapte cu -21 de grade Celsius, temperatura inregistrata la statia de la Baneasa.

Gerul a fost resimtit insa ca o temperatura de minus 53 de grade Celsius in Muntii Tarcu! La Varful Omu au fost - 23 de grade Celsius, insa acolo temperatura resimitita a fost de - 51 de grade Celsius.

1.jpg

De circa 24 de ore, este cod portocaliu de ger, in aproape toata tara, iar avertizarea ramane valabila si in a doua zi a saptamanii.

Meteorologii mai au o veste proasta: dupa ce scapam de frig, se intorc ninsorile abundente, in sudul si estul tarii, pentru care a fost emis un cod portocaliu.

Oficial, cea mai scazuta temperatura inregistrata in ultima jumatate de secol in judetul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius in 8 februarie 2005, la Intorsura Buzaului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

2.jpg
1 comentariu

Unde s-a inregistrat cea mai joasa temperatura din Romania in 2017
Cont sters
#1 -

Comentariu nou
Mi-e frică de iarnă acum, pentru că COVID-19 va exista mai mult în frig. hotmail email login

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera