Un preot construieste un bloc pentru mame singure

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Un preot din Iasi a decis sa dea o mana de ajutor mamelor singure si va construi un centru in care acestea sa poata locui, pe termen nelimitat.

Proiectul, ridicat numai din donatii, va gazdui 50 de femei si pe copiii lor. Mamele nu vor avea nicio cheltuiala, toti banii fiind adunati din donatii.

Proiectul a fost gandit ca un complex cu doua corpuri, de 1.000 de metri patrati, cu 24 de apartamente.


Sursa

Mamele ramase fara acoperis se vor putea muta impreuna cu copiii lor si isi vor putea construi aici un trai. Vor avea aici sala de masa, spalatorie si o capela pentru rugaciune. Preotul Dan Damaschin, care a initat proiectul, lucreaza la maternitatea Cuza Voda si vede permanent mame disperate.

"Sansele sunt aproape nule ca o femeie singura cu un copil sau doi in brate sau o femeie insarcinata sa supravietuiasca in lumea in care traim noi, fara un ajutor consistent si bine, bine controlat, bine directionat," a spus preotul Dan Damaschin, initiatorul proiectului.

Pana acum, este gata abia un sfert din constructie.

Investitia in centrul "Casa Vietii" din localitatea Valea Lupului se ridica la cateva zeci de mii de euro. Primele locuinte ar putea fi date in folosinta anul viitor.
1 comentariu

Un preot construieste un bloc pentru mame singure
caprituss
#1 -

.

dacă n-ar fi propagandă mascată anti-avort și ar ajuta femeile out of the pureness of their heart, aproape că aș aprecia biserica.
Eh. Măcar iese ceva bun din asta pt cei câțiva copii pe care îi cazează. Cât despre ceilalți zeci de mii, lăsați pe străzi sau crescuți în familii analfabete sau sărace lipite pământului, noroc că există acatiste.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera