Un nou aeroport, functional in 3 ani, va fi construit in Romania, la Brasov

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Aeroportul international Brasov - Ghimbav ar putea fi functional in trei ani, mai ales ca Primaria Brasov va intra in asociere cu Consiliul Judetean (CJ), cu un procent de 51%, pentru finantarea lucrarilor de constructie.

In momentul de fata, acest proiect, cel mai important al Brasovului, are o problema de finantare, iar municipiul Brasov poate sa sustina impreuna cu Consiliul Judetean continuarea lucrarilor pentru finalizarea investitiei. [...]

Am inceput discutiile cu BERD si exista disponibilitatea pentru accesarea unei finantari, avand in vedere ca avem un grad scazut de indatorare si ne permitem un imprumut, fata de Consiliul Judetean care are un grad mare de indatorare. Acest proiect nu poate fi implementat asa cum s-a incercat pana acum doar de Consiliul Judetean, ci trebuie facut impreuna cu Primaria. Este un proiect public, o investitie foarte importanta a Brasovului pe care trebuie sa o finalizam, a spus primarul George Scripcaru.

1.jpg

Presedintele interimar al CJ Brasov, Mariana Caju, a precizat ca pentru finalizarea investitiei este necesara suma de peste 30 de milioane de euro, bani pe care institutia nu ii are si nici nu ii poate imprumuta.

Vicepresedintele CJ Bra┼čov, Adrian Gabor, a afirmat ca spera ca in maximum trei ani, Aeroportul international Brasov - Ghimbav sa devina functional.

2.jpg

In acest moment, la viitorul aeroport mai sunt de executat suprafetele de miscare, turnul de control, terminalul, lucrarile la statia de transformare electrica, canalizarea pentru apele pluviale. Pe parcursul acestui an am dori sa finalizam suprafetele de miscare si terminalul. Eu sper ca, in maximum trei ani, aeroportul sa devina functional, a spus Gabor.

Pana in prezent, la aeroportul brasovean a fost construita pista, in lungime de 2.850 de metri, cu o latime de 45 de metri, lucrari finalizate in toamna anului 2014.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera