Tot ce trebuie să știți despre capsulele de cafea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru cei care au timp limitat, sunt nerăbdători în legătură cu doza lor zilnică de cofeină sau pur și simplu au nevoie de un pic de comoditate, capsulele de cafea sunt o binecuvântare. Apreciem ușurința pe care ne-o oferă capsulele de cafea atât de mult încât am creat acest articol care vă va spune tot ce trebuie să știți despre ele.

Acest articol vă va oferi o perspectivă mai profundă asupra lumii capsulelor și a aparatelor de cafea. Deci, faceți-vă o ceașcă, luați o gustare (vă sugerăm ciocolată - promitem că ciocolata și cafeaua merg bine împreună) și pregătiți-vă să vă potoli setea de cunoștințe despre capsulele de cafea.

Ce sunt capsulele de cafea?

La ce vă gândiți când vă imaginați o cafea? Probabil că prima imagine care vă vine în minte este o pudră întunecată, măcinată, stocată într-o pungă sau un recipient. De aceea nu ați fi naiv să vă întrebați „ce sunt capsulele de cafea și în ce fel sunt diferite de cafeaua normală?”

O capsulă de cafea nu este atât de diferită de cafeaua obișnuită pe care o preparați cu o presă franceză. Capsulele de cafea seamănă puțin cu pliculețele de ceai. Acest lucru se datorează faptului că primiți o porție de cafea pre-măsurată într-o hârtie de filtru sau într-o mică capsulă individuală.

Cu toate acestea, deși puteți să turnați pur și simplu apă fierbinte pe un plic de ceai, aveți nevoie de un aparat de cafea pentru a folosi acele capsule Dolce Gusto preferate. Acestea folosesc apă caldă și presiune pentru a crea o ceașcă delicioasă de cafea.

Capsulele de cafea se potrivesc pe toate aparatele?

Până de curând, capsulele de cafea au fost compatibile doar cu un aparat de aceeași marcă, dar acest lucru se schimbă. De exemplu, capsulele ESE pot fi utilizate în orice espressor care este compatibil ESE, deoarece capsulele sunt de aceeași dimensiune.

Când aparatele și capsulele de cafea au început să câștige popularitate, utilizatorii erau limitați la capsulele de cafea asociate brandului aparatului. Cu toate acestea, multe companii au început să realizeze capsule de cafea compatibile cu o gamă largă de aparate.

Totuși, asigurați-vă că cafeaua preferată vine în capsule care sunt compatibile cu aparatul de cafea pe care doriți să îl cumpărați. În caz contrar, veți avea inima frântă atunci când nu puteți cumpăra o anumită dimensiune de capsulă.

Capsulele de cafea conțin cafea adevărată?

Răspunsul scurt este - da, capsulele de cafea conțin cafea adevărată. Cu toate acestea, gustul este puțin diferit de un espresso preparat manual. Unii cred că gustului unei capsule de cafea îi lipsește profunzimea și aroma generală complexă a cafelei măcinate tradiționale.

Există două motive pentru acest lucru. Primul este că capsulele de cafea conțin cafea care nu este la fel de proaspătă. Cafeaua espresso preparată manual presupune măcinarea cafelei fix înainte de utilizare, ceea ce ajută la păstrarea aromelor intense. De fapt, procesul efectiv de măcinare a cafelei ajută la eliberarea aromelor nuanțate din cafea, care pot fi irosite dacă cafeaua măcinată este lăsată să stea prea mult timp.

Deoarece capsulele de cafea sunt pre-măcinate, acestea nu sunt la fel de proaspete. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că cafeaua este învechită. Majoritatea capsulelor sunt sigilate în ambalaje etanșe individuale, înainte de a fi tratate cu azot, pentru a scăpa de oxigen. Acest lucru împiedică degradarea imediată a cafelei. Întrucât utilizați o singură capsulă la un moment dat, cafeaua dvs. nu începe să își piardă aroma imediat după ce deschideți pachetul.

Unul dintre principalele beneficii ale capsulelor de cafea este că sunt atât de ușor de utilizat și nu vă lasă mizerie de curățat. Deoarece capsulele sunt deja pre-dozate și pre-tamponate, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cât de multă cafea să folosiți pentru a face ceașca perfectă. Fără vase de spălat și fără zaț de cafea care se revarsă peste blatul de bucătărie proaspăt curățat! Doar cafea proaspătă preparată la atingerea unui buton.

Cum se utilizează capsulele de cafea?

Folosind capsule, nu trebuie să vă petreceți timpul măsurând porția perfectă de cafea. Capsulele conțin o cantitate standard de 6,8 g - 7,5 g de cafea, fiind realizate la o dimensiune de 44 mm.

Modul de utilizare a capsulelor depinde de aparatul dvs. Este întotdeauna o idee bună să consultați manualul de instrucțiuni înainte de a vă prepara cafeaua, pentru a evita orice accident.

Mai întâi, așezați cana sub supapă de unde iese cafeaua. Apoi, asigurați-vă că umpleți rezervorul de apă, până când acesta atinge punctul de umplere maximă. Ar trebui să utilizați apă curată și rece și puteți alege să folosiți apă filtrată sau distilată pentru a reduce orice acumulare suplimentară de minerale.

Apoi, scoateți capsula din ambalajul său și puneți-o în aparatul de cafea. Ar trebui să se potrivească perfect în suportul pentru capsule. Odată plasată bine în suport, închideți-l. Reglați setările aparatului pentru a se potrivi gusturilor dvs. și sunteți gata să preparați. După ce porniți aparatul, cafeaua fierbinte va începe să se verse în cană, eliberând o aromă delicioasă.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera