Toate companiile de taximetrie vor avea iar acces pe Aeroportul Otopeni

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Abia ce v-am povestit despre problema transportului de la aeroportul Otopeni care a fost mai agasanta ca niciodata, dar si despre faptul ca taxiurile cu portbagaj mic nu vor mai avea voie sa transporte pasageri.

Iata ca aceasta problema este in atentia politicienilor, mai ales dupa ce ministrul Transporturilor, Dan Costescu, in sedinta de guvern de miercuri, a spus ca toate companiile de taximetrie, care au avut acces inainte de 1 aprilie 2016 pe Aeroportul Otopeni, pot merge din nou in acest loc, la ora actuala existand un nou termen de derogare cu privire la ridicarea de autorizatii de acces pentru 282 de masini.

1.jpg

Am constatat ca, practic, desi ritmul de eliberare a autorizatiilor era unul foarte bun, nu fusesera depuse suficiente cereri pentru a obtine accesul la aeroport. La acest moment avem inca 282 de autorizatii emise si care nu au fost ridicate de catre taximetristi sau de catre firmele de taximetrie.

Li s-a transmis acest lucru ieri (19 aprilie 2016, n.r.), inca o data. Am hotarat astfel reintoarcerea la situatia de dinainte de 1 aprilie 2016 si sa facem analiza legislatiei si cum poate fi imbunatatita, dar in acelasi timp fara a renunta la regulile de securitate pe care trebuie sa le respectam. Cand spun asta, vreau sa le reamintesc tuturor ca bombele la atentatul din Bruxelles au venit cu taxiul, a afirmat Costescu.

El a precizat ca cel mai probabil termenul la care se pot ridica avizele va fi "undeva dupa perioada de varf la aeroport, deci probabil in perioada de toamna, pentru a nu crea nicio disfunctionalitate in functionarea aeroportului.

In momentul acesta, toate companiile de taximetrie care au avut acces inainte de 1 aprilie pot merge din nou la aeroport si li s-a si transmis acest lucru."

4.jpg

Pana la ora actuala, aproximativ 480 de taximetre detin autorizatii de acces pe Aeroportul Henri Coanda. In prezent, avizele sunt emise de Politia de frontiera si Politia de transporturi cu specific aviatie si sunt eliberate in 24 de ore, iar Aeroportul Otopeni nu percepe nicio taxa pentru eliberarea autorizatiei finale de acces.

Conform unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, aproximativ 500 de taximetristi indeplinesc toate conditiile pentru a-si desfasura activitatea la Aeroportul Henri Coanda si pot prelua pasagerii, fara nicio restrictie.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera