Taximetristii din Bucuresti ar putea fi obligati sa ia masuri pentru persoanele cu deficiente locomotorii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Firmele de taxi din Bucuresti ar putea fi obligate in instanta sa ia masuri pentru persoanele cu deficiente locomotorii. La baza acestei eventuale masuri sta castigul de cauza acordat de Curtea de Apel Bucuresti familiei unui elev de 14 ani.

Plangerea in instanta a fost depusa dupa ce un sofer de taxi a refuzat sa-l duca pe baiat la scoala pe motiv ca scaunul cu rotile al acestuia ar murdari bancheta masinii.

Stefan Stoian este numele baiatului care sufera din nastere de tetrapareza spastica si infirmitate motorie si cel care a avut un soc in urma cu doi ani, atunci cand a chemat un taxi sa-l duca la scoala.

1.JPG

"A spus ca nu poate sa ma duca la scoala pentru ca isi murdareste acea canapea pe care a cumparat-o noua zilele trecute", a povestit copilul.

Mama elevului, Luminita Stoian, a dus cazul in instanta si a avut castig de cauza: "judecatorul a sanctionat cei doi furnizori de servicii si a pus in vedere autoritatilor publice sa faca toate demersurile administrative pentru ca sa fie combatuta starea de discriminare."

Femeia a obligat Primaria Capitalei sa impuna tuturor firmelor de taxi din oras sa aiba cel putin o masina adaptata persoanelor cu handicap locomotor. In prezent, Luminita Stoian are alte 39 de procese pe rol, atat la instantele din Romania, cat si la cele europene. Majoritatea pentru discriminare si nerespectarea legii.

3.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera