Sute de mii de euro vor fi alocati pentru reabilitarea Fantanii Miorita din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fantana Miorita este un monument istoric important al Bucurestiului, motiv pentru care Primaria Capitalei a alocat un buget de sute de mii de euro pentru reabilitarea acesteia.

Lucrarile vor incepe pe 10 august 2015 si se vor finaliza in primavara anului viitor.

"In perioada  cuprinsa intre 10.08.2015 si 1.09.2015 vor fi realizate lucrari pentru repunerea in functie a fantanii. In perioada cuprinsa intre 30.10.2015 si 15.04.2016 vor fi realizate lucrari de reabilitare si modernizare a tuturor instalatiilor si echipamentelor, lucrari de reabilitare a fantanii si lucrari de restaurare a componentelor arhitecturale", au precizat reprezentantii Primariei pentru adevarul.ro.

1.jpg
Sursa foto

Costul lucrarilor de repunere in functiune (prima etapa) sunt estimate la suma de 120.000 euro. In ceea ce priveste costurile pentru cea de-a doua etapa, reprezentantii municipalitatii sustin ca acestea vor fi facute publice abia dupa finalizarea studiului de fezabilitate inceput deja.

Banii necesari vor fi asigurati integral de operatorul Apa Nova Bucuresti.

Fantana Miorita este opera aceluiasi Octav Doicescu si de asemenea este o fantana arteziana foarte apreciata. Se afla pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, in fata Muzeului de Arta Populara, iar mozaicurile de pe ea, executate de Milita Petrascu, sunt o ilustrare a baladei Miorita.

2.jpg
Sursa foto

Pe aceeasi tema:1 comentariu

Sute de mii de euro vor fi alocati pentru reabilitarea Fantanii Miorita din Bucuresti
Dan D
#1 -

Comentariu nou

Sa speram ca prin restaurare nu se intelege transformare kitsch cu materiale necorespunzatoare. Restaurarea Vilei Minovici de vis-a-vis pare a merge in aceasta directie.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera