Studentii vor calatori gratuit cu trenul incepand din 1 februarie 2017 - ce implica acest lucru

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La inceput de ianuarie 2017 am aflat ca studentii vor putea calatori gratuit cu trenul, incepand din luna februarie a acestui an.

Secretarul de stat pentru invatamant superior, Gigel Paraschiv, a confirmat pe 30 ianuarie ca studentii de la universitatile de stat, dar si de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar incepand de miercuri.

1.jpg

Este vorba de 464.273 de studenti. Sunt toti studentii beneficiari, nu exista niciun fel de discriminare — daca sunt la universitati de stat sau universitati private. Nu exista niciun fel de discriminare legata de varsta. (...)

Singura conditie este ca institutia de invatamant superior sa fie autorizata sau acreditata, deci sa fie recunoscuta de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabila pe tot anul calendaristic. Anul universitar incepe la 1 octombrie si se incheie la 30 septembrie anul urmator, a explicat secretarul de stat.

2.jpg

Guvernul a aprobat, la inceputul acestei luni, o ordonanta de urgenta care prevede ca studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa, in institutiile de invatamant superior acreditate, beneficiaza de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera