Strada Ion Ghica din Bucuresti va fi reabilitata - se largesc trotuarele si se monteaza bile anti-parcare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De fiecare data cand in Bucuresti se creeaza mai mult spatiu pentru pietoni si mai putin pentru masini, nu ezitam sa ne aratam entuziasmul si sa dam informatia mai departe.

Unul dintre aceste locuri, unde Primaria Bucuresti si-a dat acordul pentru reabilitare, este strada Ion Ghica din Sectorul 3, zona Universitatii.

Strada are o lungime de 222,5 m si o latime care variaza intre 10 si 15 m, insa mereu zona este plina de masini.

x.PNG

In urma lucrarilor, partea carosabila va fi ingustata pana la o latime de 4 m, iar trotuarele se vor largi. Plus de asta, lucrarile de modernizare presupun inlocuirea retelei vechi de canalizare cu o retea npoua, conforma cu normele in vigoare, pe toata lungimea strazii.

Motivele care au fost expuse de Administratia Strazilor in vederea aprobarii indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea strazii Ion Ghica au fost urmatoarele:

Uzura fizica a sistemului rutier se datoreaza atat traficului, cat si actiunii apelor meteorice pe carosabil, datorita lipsei pantelor de scurgere, a deformatiilor partii carosabile si a colmatarii gurilor de scurgere; acesti factori contribuind la degradarea continua a strazii.

Lucrarile au un termen de finalizare de 7 luni, iar Cezar Buiumaci este cel care a pus pe pagina sa de Facebook o fotografie care ne prezinta inceperea acestora.

xx.jpg
Sursa foto Cezar Buiumaci

In ce zone credeti ca mai este nevoie de astfel de lucrari?
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera