Stil masculin: cum să purtați o pălărie cu stil și încredere

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Deși pălăriile erau cândva o cerință pentru orice bărbat într-un cadru public, schimbările societale de-a lungul secolului 20 și în secolul 21 au făcut ca pălăriile să fie acum complet opționale în toate mediile, cu excepția celor mai de nișă. Astăzi, discutăm despre purtarea stilurilor clasice de pălării ca bărbat modern și despre cum să faceți acest lucru cu încredere și cu stil.

Mulți atribuie declinul purtării pălăriilor președinției lui John F. Kennedy - un om care era cunoscut pentru aspectul său plăcut, inclusiv pentru părul său.

Povestea spune că, atunci când JFK a mers fără pălărie la inaugurarea prezidențială din 1961, vânzările de pălării din întreaga țară au scăzut vertiginos. Deși această poveste a fost repetată de multe ori în presă și în alte părți, adevărul este că, de fapt, nu este adevărată. De fapt, JFK a reînviat o tradiție a purtării pălăriilor la inaugurare.

În timp ce președintele Harry Truman, el însuși un fost mercerist, a purtat obișnuita pălărie la inaugurarea sa din 1949, succesorul său Dwight D. Eisenhower a ales să poarte un homburg ceva mai puțin formal la inaugurarea sa din 1953. Când a făcut acest lucru, Truman a purtat și el un homburg în acea zi, ca dovadă de bună credință.

JFK a purtat o pălărie la învestirea sa, iar aceasta a fost bine acoperită. S-a întâmplat doar că, pentru ca reporterii și camerele de luat vederi să-i vadă mai bine fața în timpul discursului inaugural propriu-zis, nu purta pălăria în acel moment.

Când a început cu adevărat schimbarea culturală împotriva pălăriilor?

Probabil că poate fi urmărită până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, când militarii care se întorceau din armată s-au săturat atât de mult să poarte lucruri pe cap, cum ar fi căști sau pălării de bărbați din uniformă, încât au încetat să mai poarte pălării din ce în ce mai mult și în viața civilă.

Oricare ar fi cazul istoric al declinului acestor pălării de bărbați, am început să vedem o mică renaștere a pălăriilor în ultimii 15 ani sau cam așa ceva. Acest lucru poate fi probabil atribuit, în parte, unor emisiuni de televiziune elegante precum Mad Men și Boardwalk Empire, unde pălăriile sunt reprezentate în mod regulat. Din ce în ce mai mulți bărbați moderni încep din nou să vadă virtuțile pe care le pot oferi pălării de bărbați clasice.

Dar dacă nu ați mai purtat niciodată o pălărie în stil tradițional, s-ar putea să vă fie teamă că, dacă încercați să purtați una acum, veți părea caraghios, lipsit de încredere sau deplasat. Suntem bucuroși să spunem, însă, că nu trebuie să fie cazul. Să trecem în revistă câteva sfaturi pentru a purta pălării de bărbați cu stil în ziua de azi.

1. Găsiți un stil care să vă completeze forma feței

Nu toate tipurile de pălării de damă sau pentru bărbați sunt create la fel, bineînțeles, și, așa cum am spus, există multe stiluri diferite, așa că probabil veți dori să încercați mai multe forme și mărimi diferite de pălării pentru a vedea care dintre ele se armonizează cel mai bine cu proporțiile dvs. naturale. Deoarece o pălărie se așează în mod natural atât de aproape de fața dvs., va atrage privirile aproape imediat.

Prin urmare, găsirea unei pălării care se potrivește bine cu forma feței dvs. este cu siguranță importantă. Bineînțeles, asigurați-vă că alegeți corect și mărimea pălăriei dumneavoastră. Acest lucru este deosebit de important dacă doriți să purtați un stil de pălărie mai rigid, cum ar fi o pălărie de tip homburg, bowler, sau de paie. Aceste pălării nu se vor întinde și nu se vor conforma la fel de mult la forma capului dvs., așa cum o vor face șepcile plate și unele fedoras.

2. Asigurați-vă că pălăria aleasă se potrivește cu tonul pielii dvs.

Odată ce ați găsit un stil sau, de fapt, stiluri de pălării de bărbați pe care ați dori să le achiziționați, următorul mare considerent va fi probabil ce culori doriți. Un considerent important atunci când vă gândiți la culori este alegerea unei nuanțe care să se armonizeze bine cu tonul pielii dvs. Deoarece pălăria este, din nou, mai aproape de fața dvs. decât unele dintre celelalte elemente ale ținutei dvs., aceasta nu este o preocupare nesemnificativă.

Pentru bărbații cu tonuri de piele palide și sau mai deschise, culorile mai închise, cum ar fi cărbunele și griul mediu, maro închis până la mediu și albastru marin sunt cele mai bune. Cu alte cuvinte, elementele de bază ale vestimentației masculine vor contrasta cu pielea ta și vor aduce căldură și culoare. Pentru un look mai aventuros și mai în pas cu moda, ați putea încerca ceva precum burgundy sau poate verde închis.

Dacă aveți un ton de piele mai măsliniu, tenul dvs. ușor mai cald va beneficia de culori care sunt fie ușor mai deschise, fie mai închise decât cele de mijloc. De exemplu, ați putea purta o pălărie maro muștar. Griurile mai deschise vor funcționa și aici, iar cei îndrăzneți pot experimenta cu mai multe tipuri de culori diferite.

Dacă aveți un ton de piele mai închis, avem vești bune aici: puteți purta cam orice culoare, dar încearcați să păstrați un anumit contrast între culoarea pielii dvs. și culoarea pălăriei.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera