Sticlele de Aqua Carpatica vor fi retrase de pe piata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sticlele de Aqua Carpatica vor fi retrase de pe piata, iar motivul este ca designul sticlei de Aqua Carpatica este copiat dupa cel al sticlei brandului sarbesc de apa minerala Vodavoda.

Companiile controlate de omul de afaceri Jean Valvis au pierdut, in prima instanta, un proces in care au fost acuzate de incalcarea dreptului de proprietate intelectuala in cazul design-ului sticlei marcii Aqua Carpatica, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Tribunalului Bucuresti.

Contactat de News.ro, Valvis a afirmat ca "distinctivitatea brandului Aqua Carpatica este evidenta pentru orice om normal".

1.JPG

Companiile Grenki list licenciranje d.o.o., cu sediul in Ljubljana, Slovenia, din domeniul productiei si distributiei de bauturi alcoolice, Sun Stars & Sons PTE, cu sediul in Sigapore, si omul de afaceri sarb Vojin Djordjevic au dat in judecata Valvis Holding, Carpathian Springs si Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).

Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea reclamantilor si a cerut firmelor controlate de Valvis sa nu mai foloseasca actualul design al sticlelor Aqua Carpatica, sa retraga de pe piata produsele respective, sa nu mai produca si sa nu mai exporte produsele respective.

Ce a hotarat instanta, informeaza paginademedia.ro:

2.jpg

Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclaman?ilor Vojin Djordjevic si Grenki List Licenciranje doo pe cererea principala.

Admite exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive a paratei Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci pe capetele 2-6 din cererea principala si respinge aceste capete de cerere fata de acest parat ca fiind formulate impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Respinge cererea reconventionala ca neintemeiata. Admite in parte cererea principala.

Dispune anularea marcilor nationale MN 112110/2010 „AC AQUA AC”; MN 112111/2010„AC AQUA AC”; MN 126035/2011 „AC AQUA AC” apartinand paratei VALVIS HOLDING SA si a marcii nationale MN 120264/2012 „AQUA CARPATICA” apartinand paratei Carpatian Sprins SA pentru produsele din clasa 32.

Constata incalcarea dreptului de folosire exclusiva asupra marcii comunitare tridimensionale MC 007041098 inregistrata din data de 24.06.2008 pentru produse din clasele 5 si 32 conform Clasificarii de la Nisa si asupra dreptului de autor detinut cu privire la reprezentarea grafica a buteliei comercializate si protejate sub denumirea VODAVODA;

Obliga paratele VALVIS HOLDING SA si Carpatian Sprins SA la incetarea imediata a folosirii semnului reprezentand forma grafica a ambalajului buteliei comercializate sub denumirea AC AQUA AC pentru oferirea de produse, publicitatea (prin internet sau prin orice alta metoda, inclusiv prin afisarea semnului la intrarea in magazine, pe peretii magazinului, aplicarea pe materialele consumabile gen sacose, pungi, hartie de ambalat, cutii, etc.), fabricarea de produse, stocarea sau depozitarea, distribuirea, livrarea, comercializarea sau oferirea spre comercializare sau exportul de produse;

Obliga paratele mentionate sa retraga de pe piata toate produsele ce aduc atingere drepturilor de proprietate intelectuala si industriala ale reclamantilor si sa distruga pe cheltuiala lor toate ambalajele ce poarta reproducerea grafica a marcii tridimensionale MC 007041098.

Dispune publicarea in presa, pe cheltuiala paratelor VALVIS HOLDING SA si Carpatian Sprins SA, a hotararii prin intermediul a trei cotidiane de circulatie nationala. Obliga paratele VALVIS HOLDING SA si Carpatian Sprins SA la 300 lei si 2192, 57 euro, in echivalent lei la data platii, reprezentand cheltuieli de judecata catre reclamanti. Cu apel in 30 zile de la comunicare.

3.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera