Statiile metroului din Bucuresti vor fi dotate cu benzi speciale pentru nevazatori

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Metrorex va dota cele 49 de statii de metrou cu o serie de benzi speciale, din dale ceramice, pentru a imbunatati calatoria persoanelor cu deficiente de vedere.

Pentru cele 49 de statii de metrou aflate in exploatare, care nu au trasee speciale, Metrorex a avizat achizitia de servicii de proiectare si consultanta pentru "Accesibilizarea statiilor de metrou in functiune pentru persoanele cu deficiente de vedere".

Aceasta prevede dotarea statiilor de metrou cu benzi speciale din dale ceramice.

2.jpg

De altfel, pe Magistrala 4 a fost deja realizat pentru statiile Jiului si Parc Bazilescu traseul pentru directionarea persoanelor cu dizabilitati, prin montarea unor dale ceramice speciale.

Proiectele de finisaje pentru Magistrala 5 si pentru cele 2 noi statii de pe Magistrala 4 includ facilitati pentru persoanele cu dizabilitati, atat lifturi, cat si trasee marcate specific.

Actiunea de accesibilizare a statiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilitati este asumata de Metrorex ca parte a strategiei sale de functionare si dezvoltare.

In acest sens, este de mentionat ca toate statiile de metrou accesibilizate au pictograme specifice - pentru a fi mai usor identificate si, atunci cand situatia o impune, exista persoanal instruit care poate ajuta persoanele cu dizabilitati pentru a avea acces mai usor la peron.

1.jpg
Sursa foto

La momentul actual, trenurile de metrou din generatia noua sunt prevazute cu pictograme afisate pe usile de la capetele trenului, pictograme simbolizand accesul persoanelor care utilizeaza caruciorul mobil.

In interiorul trenului - la capetele acestuia - sunt prevazute doua locuri speciale rezervate pentru persoanele care utilizeaza caruciorul mobil, precum si bare de sustinere.

Potrivit legislatiei in vigoare se ofera gratuitate la transportul cu metroul pentru persoanele cu dizabilitati, iar in cazul persoanelor cu dizabilităţi de gradul I gratuitatea este oferita si insotitorilor.

Cartelele de acces in metrou sunt eliberate numeric, in baza unei conventii incheiate intre Metrorex si consiliile locale, iar distribuirea acestor cartele gratuite pentru persoanele cu dizabilitati, precum si pentru insotitorii acestora, se face prin Direcţia Generală de Asistenta Sociala.

3.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera