UPDATE: ANPC vrea piata Victoriei inchisa. Metrorex: nu se inchide nicio statie de metrou

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

UPDATE:

Oficialii companiei au vizionat inregistrarile de pe camerele de supraveghere indreptate spre peron si nu au identificat niciun incident de genul celui semnalat de reclamanta.

"SC Metrorex SA anunta publicul calator ca trenurile de metrou circula in regim normal pe toate magistralele, in deplina siguranta.

Cu privire la controlul intreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 in care s-a mentionat ca acest control se efectueaza ca urmare a reclamatiei unei calatoare referitor la o situatie petrecuta in data de 12 ianuarie 2016, ora 12 si reclamata la ANPC in data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirma ca si-ar fi prins piciorul intre tren si marginea peronului la statia Piata Victoriei).

Din primele verificari efectuate de Metrorex, prin vizionarea inregistrarilor de pe camerele indreptate spre peron din statia Piata Victoriei 1 si Piata Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamanta si nici nu s-a primit la Metrorex o reclamatie in acest sens.

Cu privire la distanta dintre tren si marginea peronului, aceasta variaza de la statie la statie in functie de razele de curbura ale acestora, conform instructiei de norme si toleranta specifica si instructiei de miscare referitoare la gabaritul trenurilor.

Pentru informarea corecta a calatorilor, Metrorex are elaborate reguli de calatorie cu metroul afisate in toate trenurile si statiile de metrou.

Toate datele de mai sus au fost prezentate si explicate inspectorilor ANPC in cadrul intalnirii de astazi, 28 ianuarie 2016 (intre ora 11:45 si 13:35).

Totodata precizam ca in cadrul discutiilor nu au fost identificate masuri pe care ar urma sa le ia Metrorex si in nici un caz asa cum s-a prezentat in mass-media – inchiderea vreunei statii de metrou.

Zilnic, fiecare dintre cele doua statii de metrou mentionate sunt tranzitate de circa 12.000 de calatori, neinregistrandu-se probleme deosebite in cei mai bine de 30 de ani de exploatare.

Cerem scuze calatorilor pentru disconfortul provocat de aceste stiri", a spus Metrorex celor de la romaniatv.net.

96587062231.jpg

Directorul ANPC, Paul Anghel, si-a sters postarea de pe Facebook, unde anuntate ca Victoriei se inchide.

Bucurestiul isi continua seria de probleme zilnice, iar vestea de astazi nu prea ne incanta deloc.

ANPC cere inchiderea statiei de metrou de la Piata Victoriei, dupa ce s-a constatat ca viata calatorilor este pusa in pericol de distanta prea mare de 25 de cm dintre spatiul dintre peron si vagoanele de metrou.

Initiativa vine dupa ce un cetatean a depus o reclamatie, dupa ce si-a prins piciorul in spatiul dintre peron si vagon.

1.jpg

Metrorex a primit o amenda contraventionala de 20 000 de lei, a anuntat ANPC. Metrorex a anuntat ca va veni cu un punct de vedere in orele care urmeaza.

Piata Victorei este a doua cea mai tranzitata statie de metrou din Bucuresti, dupa Piata Unirii.

"Se pare ca e o distanta mult mai mare decat era, o distanta care a fost facuta prin spargerea peronului. Este suficient de mare incat orice consumator sa fie in pericol. Sunt pana in 20 de cm la alte statii. Nu exista o explicatie care sa acopere eventualele accidente.

S-au cumparat niste garnituri noi inteleg, este primul caz. A mai fost ajustat peronul dar nu stiu din ce considerente, o echipa se afla acolo si vom verifica toate statiile. Vom analiza la toate statiile", a spus Directorul general ANPC, Paul Anghel.

3.jpg

Ar fi tragic sa se inchida statia de la Victoriei...si uite asa, inca o data, romanii si-ar demonstra incompetenta. Nu ar fi fost mai simplu sa puna ceva gen "MIND THE GAP", asa cum zic britanicii de 200 de ori inainte sa plece trenul din statie, si inainte sa coboare calatorii? Ba mai mult, aia au si scris MARE pe jos, sa se vada. O simpla solutie ar fi evitat o criza de proportii, cum ar fi daca s-ar inchide statia.

Anghel a declarat ca restrictia intra in vigoare chiar de acum. "Acum trebuie sa se semneze procesul verbal, moment in care statiile de metrou Victoriei 1 si 2 nu vor mai putea fi folosite. Daca vor refuza sa semneze procesul verbal, vom merge in instanta."

Potrivit acestuia, Metrorex trebuie sa remedieze deficientele legate de spatiul mare dintre tren si peronul statiei. Pana in acel moment, trenurile ar urma sa nu mai opreasca in statii, potrivit directorului ANPC.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera