SRI vrea sa cumpere un sistem pentru urmarirea banilor publici, dar si a unor anumite firme sau persoane

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Serviciul Roman de Informatii va cumpara un sistem IT prin care sa fie mai bine controlata cheltuirea banilor in institutii publice.

Sistemul va identifica rapid si firmele ai caror actionari sau administratori figureaza la mai multe societati si au cazier judiciar si persoanele fizice in cazul carora sunt neconcordante intre venitul declarat si cladirile, terenul sau masinile achizitionate.

Pentru un astfel de sistem, care va fi finalizat pana la sfarsitul anului viitor, SRI este pregatit sa cheltuiasca 114,6 milioane de lei, fara TVA, din bugetul de stat si fonduri europene, informeaza profit.ro.

1.jpeg

Introducerea unui astfel de sistem informatic de integrare si valorificare operationala si analitica a volumelor mari de date este argumentata de SRI prin modernizarea si eficientizarea activitatilor interne ale institutiilor cu atributii in prevenirea si combaterea fenomenelor de terorism, crima organizata, coruptie sau evaziune fiscala.

Alte argumente avansate sunt dezvoltarea functiei de preventie, detectare si luare de masuri pentru reducerea redundantei platilor in zona publica, prevenirea fraudei si abuzurilor si cresterea eficientei in actul guvernamental, cresterea gradului de utilizare a serviciilor de eguvernare din prisma procesarii si interpretarii datelor.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera