Sorin Oprescu a fost dat in judecata pentru ca interzice protestele biciclistilor din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Foarte multe conflicte din Bucuresti isi au centrul in problema pistelor pentru biciclisti, lucru justificat de altfel, mai ales ca suntem una dintre putinele capitale europene in care nu se intampla modernizari si beneficii in acest sens.

Astfel, cei de la OPTAR (Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania) l-au dat in judecata pe primarul Sorin Oprescu.

1.jpg

"Sambata, 19 septembrie 2015, de la ora 14.30, in Bucuresti se va desfasura al saptelea mars al biciclistilor, sub numele "Oras pentru oameni".

Ca si la protestele anterioare, administratia locala ignora si de data asta problemele cetatenilor, dar depune eforturi pentru a-i determina pe organizatori sa renunte sa iasa in strada ca sa-si faca cunoscute problemele.

Mai exact, desi a fost notificata din timp (inca din iulie 2013) privind marsurile biciclistilor in urmatorii ani, Primaria Capitalei a incalcat legea incheind protocoale cu alti organizatori de adunari publice, pentru aceleasi date si pe acelelasi traseu precizat in declaratia prealabila.

Din acest motiv , Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), asistata de Asociaia Pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), a chemat in judecata Primaria Municipiului Bucuresti, prin Primarul General, pentru a solutiona notificarea protestului din 19 septembrie 2015, depusa la primarie inca din 08.07.2013.

OPTAR a respectat toate obligațiile legale privind declararea prealabila a adunarii publice, in termenele prevazute de lege, in schimb municipalitatea nu si-a respectat indatoririle", se explica in comunicatul transmis de OPTAR.

3.jpg

"Conform legii, este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte, in acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora. De aceea consideram ca, intentionat sau nu, Comisia pentru adunari publice a incalcat legea atunci cand a semnat protocoale pentru noi manifestări, pe un traseu declarat in prealabil de alti organizatori.

Reprezentantii OPTAR au aflat despre aceste protocoale de la membrii comisiei pentru adunari publice, cu care s-au intalnit la 20 si 21 aprilie 2015. Desi atat membrii comisiei, cat si reprezentantul Primarului General, consilierul personal Solomon Wigler, au promis - la 21 aprilie 2015 - ca vor remedia greseala, acest lucru nu s-a intamplat inca.

OPTAR a primit in schimb un document din partea Primariei, in care se invoca o rezolutie a Primarului Sorin Oprescu, prin care se doreste interzicerea protestului", precizeaza OPTAR.

OPTAR este organizatorul protestului din 19 septembrie 2015 si considera ca a respectat toate procedurile legale prevazute de lege, asa ca pe 30 iunie 2015 a fost depusa o cerere de chemare in judecata pe numele Primariei Bucuresti.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera