Site-ul 990.ro, unde se gaseau filme si seriale, a fost suspendat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Site-ul 990.ro, cel care oferea filme si seriale, a fost suspendat de autoritati sub acuzatia de piraterie.

Daca il veti deschide veti vedea urmatorul mesaj:

Acest nume de domeniu este sechestrat in conformitate cu dispozitiile articolului 249 din Codul de Procedura Penala. Prezentul nume de domeniu fiind parte a unei cauze penale.

1.JPG

990.ro, care apartine de rol.ro, este unul dintre cele mai populare site-uri din Romania si foarte multi utilizatori sunt dezamagiti de cele intamplate.

Cu toate astea, pe internet circula un IP unde site-ul exista.

In 2012, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa sesizeze Politia cu privire la 42 de site-uri care difuzau filme si seriale fara sa respecte legislatia audiovizualului si fara sa detina drepturile pentru continutul transmis. Printre acestea se numara si 990.ro.

3.jpg

In acesti an s-au facut perchezitii la detinatorii unor site-uri de streaming cae puneau ilegal pe internet diverse filme si seriale si mai multe site-uri au fost sechestrate.

Legea prevede urmatoarele: Ordonanta de urgenta nr. 123 din 01/09/2005 pentru modificarea si completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe: Art. 1398. Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda de la 2.500 lei la 40.000 lei punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtatoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera