Sfaturi pentru cumpărarea unui TV Smart

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Consumul de televiziune s-a redus în ultimii ani în favoarea internetului, însă televizoarele inteligente intenționează să apropie Internetul de televizor. Un TV Smart este deja standardul în prezent.

Am nevoie de un TV Smart?

Cumpărarea unui TV Smart este o decizie din ce în ce mai complicată. Nu mai este suficient să arate bine sau să se potrivească în sufrageria noastră. Acum este, de asemenea, necesar ca acesta să fie compatibil cu conținutul HDR, să aibă un anumit timp de răspuns în cazul în care conectăm o consolă sau computer sau să integreze anumite aplicații cu serviciile la care suntem abonați: Netflix, HBO, Facebook, Google etc.

Trebuie să alegem între curbat și plat, tipul de panou pentru a determina unghiul de vizualizare, precum și tipul de control, conexiunea la internet sau intrările USB.

Conceptul TV Smart se referă la funcții interactive. Este o caracteristică care nu mai este la fel de importantă ca pe vremuri. Desigur, este esențial ca televizorul să aibă o conexiune la internet, dar conținutul TV Smart de astăzi poate fi ușor obținut prin alte mijloace. De exemplu, toate consolele acceptă Netflix. Cu un dispozitiv precum Chromecast este posibil să conectezi orice televizor la Internet și să trimiți conținut și aplicații de pe mobil sau computer.

Unele televizoare, precum unele de la Sony, integrează deja hardware-ul Chromecast în interior, deci trebuie doar să folosești aplicația Google Cast pentru a trimite conținut și a rula aplicații de pe telefonul
mobil.

Astfel, înțelegem că nu trebuie să cumperi neapărat un TV Smart pentru funcțiile sale Smart, deoarece acestea sunt ușor de înlocuit. Dar, odată ce cunoaștem caracteristicile pe care ar trebui să le aibă un
televizor, este convenabil să analizăm ce funcții Smart TV încorporează, pentru a vedea dacă le oferă pe cele care ne interesează sau va trebui să recurgem la un dispozitiv extern.

Tipuri de televizoare inteligente

Conceptul Smart TV este implementat prin software și un sistem de operare. În funcție de software-ul folosit de un anumit televizor și de acordurile la care a ajuns cu companiile de conținut, pot fi accesate
diferite aplicații și servicii. Multe mărci au mai multe sisteme TV Smart diferite, deci trebuie să verifici fiecare model pe site-ul lor web.

Există diferite sisteme de operare cu funcții exclusive:

  • Android TV: este unul dintre cele mai frecvente, de exemplu în televizoarele Sony. Principalul său avantaj este că împarte multe aplicații cu smartphone-uri, deși nu toate sunt disponibile.
  • Sistem de operare web: unul dintre cele mai versatile și puternice. Începe să fie folosit în modelele LG.
  • Samsung folosește propriul software și chiar propriul sistem de operare alternativ la Android. Se remarcă prin numărul mare de aplicații.
  • Firefox TV: Este folosit de Panasonic în unele dintre televizoarele sale.

Aplicații pe care ar trebui să le ai pe TV Smart

Există o serie de aplicații esențiale pe care trebuie să le aibă fiecare TV Smart:

Rețele sociale: YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest etc.

Platforme de televiziune: Netflix, HBO, Amazon Prime Video etc.

Servicii: Gmail, Google Maps, Skype, browser etc.

Extra: Funcții precum aplicațiile preferate pe ecranul de lansare, ultima utilizare etc.

De asemenea, este important să verifici dacă TV Smart permite descărcarea și instalarea de aplicații noi.

Și sunetul?

În timp ce imaginea televizoarelor s-a îmbunătățit dramatic în ultimii ani, opusul s-a întâmplat cu sunetul. Pe măsură ce ecranele devin mai plate, difuzoarele sunt și ele mai mici și mai subțiri, influențând negativ calitatea audio. Sfatul nostru este să nu acorzi prea multă atenție sistemului audio al televizorului și să alegi să cumperi o bară de sunet pentru a te bucura pe deplin de această secțiune.

Concluzii

În prezent, dacă intenționezi să achiziționezi un televizor mid / high-end, este foarte puțin posibil să nu fie deja un TV Smart, deși există încă modele foarte atractive pe piață care nu au opțiuni de conectivitate avansate.

Dacă nu intenționezi să accesezi rețelele sociale, YouTube sau să navighezi pe internet cu ajutorul televizorului, este posibil să nu merite să plătești mai mult pentru un TV Smart.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera