Se inchide Autostrada Soarelui pentru reparatii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu-i de ajuns ca avem putine autostrazi, dar am aflat ca Autostrada Soarelui se va inchide pentru reparatii. Tot ce speram este ca acestea sa nu dureze o vesnicie, asa cum ne-au obisnuit muncitorii romani, si sa ajungem la mare usor in 2016.

Compania de Drumuri este cea care va efectua lucrari in valoare de 10 milioane de euro pentru repararea portiunii Drajna-Lehliu. Traficul va fi deviat pe drumul national paralel, informeaza Digi24.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va incepe lunile urmatoare lucrari de reparatie integrala ale sectorului de autostrada Drajna-Lehliu, pe o lungime de aproximativ 40 de kilometri. Aceste lucrari vor necesita inchiderea integrala a sectorului mentionat.

1.jpg

Timp de trei luni cel mult, estimeaza oficialii CNADNR, traficul va fi inchis integral pe sectorul mentionat, iar soferii se vor deplasa pe DN 3A (Lehliu Gara – Drajna Noua). Lucrarile sunt incluse intr-un plan de actiune al CNADNR ce a fost aprobat de conducerea companiei.

Pe 30 de kilometri vor fi efectuate lucrari de ranforsare (frezare strat vechi, executare strat binder si reprofilare), iar pe 10 kilometri se va freza stratul vechi si va fi asternut un nou strat de covor asfaltic, au explicat ingineri ai companiei.

Dorinta oficialilor CNADNR este de a termina lucrarile pana la inceperea sezonului turistic. Nu se stie insa daca acest lucru va fi posibil caci de abia se lucreaza la documentatia de licitatie, dupa care urmeaza desfasurarea propriu-zisa a procedurii de achizitie publica.

2.jpg

CNADNR a efectuat recent, la iesirea din iarna, un inventar al starii tehnice a autostrazii si a inventariat 1.600 metri patrati de gropi pe sectorul ce va intra in reparatii.

Pentru acest an, compania are la dispozitie un miliard de lei alocat pentru lucrari de reparatie/intretinere a 1.103 kilometri. Lucrarile se vor face pe A1, A2, DN5, DN13, DN1, DN17 etc.

Anul viitor va fi reparat tronsonul Bucuresti-Fundulea, urmand sa fie frezat integral stratul de beton.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera