Se demoleaza restaurantul Miorita, din Parcul Herastrau

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Restaurantul Miorita, din Parcul Herastrau, a inceput de luni, 10 martie, sa fie demolat dintr-un ordin al Primariei Generale Bucuresti, care a constatat ca este construit ilegal pe domeniul public.

Demolarea se face pe baza unei dispozitii emisa de Primarul General, in conformitatea cu  legea 50/1991.

Constructia apartine societatii comerciale Capivox Alexim, dar cei de la biroul de presa ne-au precizat ca este vorba de restaurantul Miorita.

Cei de la Capivox Alexim au executat fara autorizatie de construire, pe terenul apartinand domeniului public, constructii in suprafata totala de 380 metri patrati, respectiv: restaurant in suprafata de aproximativ 240mp; terasa de aproximativ 120 de metri patrati si un chiosc de 20 metri patrati, incalcand astfel prevederile legii privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii(Legea 50/1991).

Proprietarul a primit somatie, dar a refuzat sa isi demoleze cladirea.

Drept urmare au venit cei de la primarie. Desfiintarea constructiilor se realizeaza de serviciile specializate ale Municipiului Bucuresti, sub coordonarea Directiei Control din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, cheltuielile aferente urmand a fi recuperate de la proprietar.

In ultimii 5 ani, in Capitala au fost desfiintate in baza dispozitiilor emise de  Primarul General al Municipiului Bucuresti si a sentintelor judecatoresti irevocabile, 1457 constructii cu caracter provizoriu sau definitiv, edificate pe domeniul public sau privat al statului, fara autorizatie de construire, din care in anul 2013, 424 constructii.

Prin desfiintarea acestora, s-au redat domeniului public 130.400 mp de spatiu verde.

Sursa foto

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera