Schimbari in parcul Lumea Copiilor - memorial Colectiv pe spatiul verde si 64 de ciresi japonezi plantati in memoria victimelor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In urma tragediei de la Colectiv, parcul Lumea Copiilor din Bucuresti va avea parte de o serie de schimbari - un "Memorial Colectiv", dar si 64 de ciresi japonezi plantati in memoria victimelor.

In ceea ce priveste memorialul, costurile lucrarii se ridica la 321.405 RON, informeaza Epoch Times.

Reprezentantii Directia Administrare Parcuri si Zone Agrement (DAPZA) au spus ca lucrarea se numeste - "Lucrare de Constructie Memorial Colectiv", care consta in ansamblu de bancute cu jardiniere, jardiniere in care se vor planta arbusti ornamentali si in marcarea aleii principale prin amplasarea unei pietre comemorative.

1.jpg 2.jpg

Primaria Sectorului 4 a demarat si o amenajare peisagistica in parc, aprobata in sedinta din 20 februarie, prin care se prevede plantarea a 64 de ciresi japonezi, atatia cate persoane au murit in incendiul din seara de 30 octombrie 2015.

3.jpg

Acest demers este unul initiat de actualul primar interimar si nu are nimic in comun cu cel anuntat de fostul primar Piedone. Atunci s-a gandit la un monument in memoria victimelor de la Colectiv, dar acum se vrea schimbarea zonei de gratare, pentru ca sunt multe reclamații de la cetateni pe motiv ca ii deranjeaza ceea ce se intampla acolo.

Amenajarea peisagistică se va realiza in rotonda din parc, pe partea stangă, care duce spre strada Cararuia. Nu se vor taia copaci, se vor planta copaci, iar zona de gratare va fi relocata. Va fi un rond care, prin reamenajarea peisagistica propusa, va fi in memoria tinerilor care au murit in tragicul eveniment, si pe care putem sa il numim Piateta Colectiv, dar nu va fi un monument si nicidecum un memorial", au spus oficialii Primariei, au spus oficialii Primariei.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera