Schimbari de lege pentru obtinerea permisului auto - daca ai trecut sala, poti da traseul de mai multe ori

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca sunteti pe punctul de a da de permis, atunci ar trebui sa stiti ca un nou act normativ publicat in Monitorul Oficial informeaza ca proba practica poate fi data de mai multe ori.

Daca va descurcati de minune la proba teoretica, atunci nu sunteti obligati sa luati si traseul - acesta poate fi dat de mai multe ori, fara sa fiti nevoiti sa mai dati si sala de fiecare data, informeaza avocatnet.ro.

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august si va intra in vigoare in data de 5 octombrie.

2.jpg

Din acest act normativ reiese ca persoanele care sunt admise la proba teoretica a examinarii pentru obtinerea permisului auto vor putea sa sustina proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, candidatii vor trebui sa plateasca taxa de examinare si sa faca cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica.

"Candidatii declarati Ā«respinsĀ» la proba practica pot fi programati pentru sustinerea unei noi probe dupa o perioada de cel putin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare si prezentarea dovezii care atesta efectuarea a cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica intr-o scoala de conducatori auto autorizata", prevede ordinul. In momentul de fata, daca sunt respinse la proba practica, persoanele care vor sa obtina permisul auto trebuie sa treaca din nou de proba teoretica.

Referitor la persoanele care pica proba teoretica, noul act normativ dispune ca acestea vor putea sustine o noua examinare dupa cel putin 15 zile de la respingere, dupa achitarea unei taxe.

Astfel, candidatii admisi la proba teoretica vor avea la dispozitie un an de la data absolvirii cursului de pregatire teoretica si practica pentru a trece de proba practica, chiar si din mai multe incercari.

1.jpg
Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera