Scandal la Biblioteca Nationala Bucuresti - Angajatii sunt in greva japoneza

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

200 de angajati ai Bibliotecii Nationale Bucuresti sunt in greva japoneza hotarati sa arate astfel cat de suparati sunt pe decizia Ministerului Culturii de a prelua in administrare o treime din spatiul bibliotecii, care reprezinta de fapt 65% din spatiul public al institutiei.

Protestatarii sustin ca hotararea prin care Guvernul a decis ca Ministerul Culturii sa administreze o parte din cladire este una abuziva

Totodata,  in semn de protest se va realiza un moment simbolic, o "intrunire a tacerii', prin care persoanele sunt rugate sa vina cu o carte, un notebook, un laptop sau un smartphone in Atrium, zona care reprezinta inima bibliotecii. 

Ce se intampla la Biblioteca Nationala...

Guvernul a emis hotararea nr. 862 in 2013 prin care o serie de spatii sa fie cedate Ministerului Culturii. Este vorba de spatiile care in prezent pot fi inchiriate pentru a se organize conferinte sau alte evenimente culturale.

Bibliotecarii sunt nemultumiti de aceasta decizie si sustin ca astfel cititorii vor fi alungati.

Biblioteca Nationala a Romaniei s-a deschis in urma cu 2 ani. Noul sediu are 13 sali de lectura, fiecare specializata pe un domeniu.

 

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera