S-a aprobat modernizarea liniei de metrou Berceni-Pipera

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Metroul din Bucuresti mai are drum lung pana sa fie complet refacut, insa, incet, incet, se iau tot felul de hotarari care ajuta la imbunatatirea acestuia.

Cand vor fi gata...asta e cu totul alta poveste.

Spre exemplu, ultima noutate este: Comisia Europeana a aprobat fazarea modernizarii Liniei 2 de metrou Berceni - Pipera si a reabilitarii DN6 Alexandria - Craiova.

"Ca urmare a deciziei de astazi a Comisiei Europene, in cazul proiectului ce vizeaza modernizarea Liniei 2 de metrou Berceni - Pipera, lucrarile cu finantare europeana se vor derula in doua etape.

In prima faza, cheltuielile eligibile pentru achizitionarea a 24 de noi rame de metrou, precum si a echipamentelor de siguranta la bord, se vor rambursa din fondurile alocate in perioada de programare 2007 - 2013", informeaza CE.

1.jpg

Valoarea cheltuielilor eligibile prevazute pentru prima etapa a proiectului se ridica la 112,3 milioane de euro, din care cofinantarea europeana, prin Fondul de Coeziune, este de 95,5 milioane de euro.

Faza a II-a a proiectului va fi implementata in perioada de programare 2014 - 2020 si presupune modernizarea a 18 km de linie dubla de metrou, reabilitarea sistemelor electromecanice pentru tuneluri si realizarea unui nou acces la statia Tineretului.

"Realizarea lucrarilor de modernizare a Liniei de Metrou 2 Berceni - Pipera devine acum posibila prin aprobarea fazarii proiectului. In cativa ani, milioanele de pasageri care folosesc anual aceasta linie de metrou vor beneficia de conditii mai bune de transport, dar si de mai multa siguranta.

Datorita acestor lucrari, bucurestenii vor putea ajunge mai repede dintr-un punct in altul al Capitalei Romaniei, pe ruta de metrou Pipera - Berceni', a precizat comisarul european Corina Cretu.

2.jpg

In cazul Proiectului "Reabilitarea DN6 Alexandria - Craiova", fazarea permite finalizarea lucrarilor prin asigurarea cofinantarii primei etape din fondurile disponibile pentru 2007-2013, in timp ce faza a II-a va fi cofinantata in perioada 2014-2020.

Proiectul prevede reabilitarea, in total, a 127 de kilometri de drum national. 75% din lucrari urmeaza sa fie realizate in prima faza, cofinantarea europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, fiind de 47,4 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este de 156,9 milioane de euro.
1 comentariu

S-a aprobat modernizarea liniei de metrou Berceni-Pipera
elJeffe
#1 -

deci

Spoiler-alert: timp de 2 luni pe an, magistrala M2 va fi inchisa ;)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera