Renovarea Bulevardului Unirii: lucrarile continua, iar bordurile nu au rampe pentru biciclisti sau pentru cei in scaunul cu rotile

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Amenajarea Bulevardului Unirii a starnit foarte multe controverse in peisajul bucurestean - de la faptul ca Primaria Sectorului 3 se ocupa de renovarea acestuia, desi el face parte din administrarea Primariei Generale, si pana la pergola mov instalata in primavara.

Lucrarile de modernizare si renovare ale acestuia implica transformarea celor doua trotuare de pe partile carosabilului. O parte din actualul spatiu pietonal va deveni parcare, timp in care cealalta bucata va deveni strict spatiu pietonal.

Planul complet cuprinde amenajarea intregului bulevard de la Piata Alba Iulia si pana la Piata Unirii si retur.

O alta nemultumire referitor la acest bulevard este legata de faptul ca nu se pastreaza niciun principiu modern european.

"Toate orasele europene cauta sa-si conserve spatiul verde, pe cand noi turnam beton peste el si ne sufocam copacii delimitandu-i cu borduri si ciment. Eu nu vad niciun principiu de mobilitate urbana real adoptat in amenajarile de amploare ale administratiilor", a declarat Ana Dragutescu, specialist in mobilitate urbana, pentru Adevarul.

Modernizarea si largirea trotuarelor implica si piste pentru biciclisti, cel putin in plan teoretic.

"Pe trotuarul din dreapta, la extremitati, se vor monta limitatoare din beton armat pentru a bloca accesul masinilor, iar in zonele cu acces controlat pentru accesele de mentenanta sau de urgenta vor fi montati bolari cu control electric. De asemenea, amenajarea trotuarului implica si rezervarea unei porĊ£iuni de 1,2 metri pentru pistele de biciclete.

Pistele vor fi marcate cu marcaj termoplastic, specific. Pista va fi complet separata de traficul auto", a declarat Stefan Dumitrascu, arhitecul-sef din cadrul Primariei Sectorului 3.

Lucrarile au inceput in 2013 si de atunci pana in prezent s-au schimbat cateva lucruri - mare parte din bulevard este renovata, s-au instalat pergole colorate si bancute.

In schimb, am fost recent sa vedem ce se mai intampla cu lucrarile si in zona Ion Pilat-Strada Traian am gasit vreo santier in lucru si cativa muncitori la fata locului.

O mare parte din trotuar inca nu a fost complet pavata, se lucreaza in continuare la sistemele de irigatie si exista in continuare portiuni in constructie.

Ceea ce am observat a fost si faptul ca bordurile sunt ridicate si nu exista rampe care sa faca trecerea usoara, dintr-o parte in cealalta a bulevardului, pentru biciclisti sau cei aflati in scaunul cu rotile.

Apropo de asta, nu am vazut nici asa-zisele piste de biciclisti marcate regulamentar.

Am sunat la Primaria Sectorului 3 sa intrebam daca se va rezolva ceva in aceasta privinta, insa raspunsul lor a fost ca nu stiu ce sa ne zica si sa trimitem o solicitare la adresa de mail.

Chiar daca, la baza, ideea renovarii Bulevardului Unirii este benefica si arata bine pentru Capitala, momentan se simte doar un mare haos.

Asteptam cu mare interes sa se termine lucrarile si sa vedem, cat mai rapid, rezultatul final.

Mai multe imagini aici.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera