Recomandari pentru soferi - ce tipuri de anvelope sunt necesare pe timp de iarna si ce amenzi risca soferii care nu respecta regulile

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primaria Capitalei ne informeaza cu privire la nerespectarea regulilor de circulatie pe timp de iarna, dar si sanctiunile pe care soferii auto le risca daca nu au masinile echipate corespunzator conditiilor meteorologice.

Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 9 si 20 de puncte, valoarea unui punct amenda fiind de 105 lei.

In afara de sanctionarea cu amenda, va fi retinut certificatul de inmatriculare al autovehiculului, eliberandu-se o dovada inlocuitoare, fara drept de circulatie.

Anvelopele de iarna nu se aseamana cu cele de vara, deoarece au un profil lamelar special, pentru a asigura o aderenta sporita, pentru toate tipurile de drum, in conditii de iarna (indeosebi, drumurile acoperite cu apa, mazga, noroi, zapada sau gheata).

Cauciucul benzii de rulare al anvelopelor de iarna ramane moale si flexibil, chiar si la temperaturi scazute, avand astfel o aderenta mai buna si distante de franare, mai scurte, pe suprafete alunecoase, inzapezite sau inghetate.

Elementele profilelor anvelopelor de iarna sunt optimizate pentru a dispersa mai bine, mazga si apa. Acest tip de anvelope au santuri speciale si caneluri tridimensionale, adaptate carosabilelor umede, din timpul iernii. Anvelope de iarna acceptate de legislatia romaneasca si europeana sunt cele inscriptionate pe lateral, cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S".

Initialele M si S vin de la cuvintele mud (noroi) si snow (zapada).

Anvelopele "all seasons" pot fi acceptate daca au marcajul specific anvelopelor de iarna ("M+S", "M.S.", "MS", "M/S" sau "M&S").
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera