Reactia Metrorex despre lucrarile din cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In presa au aparut mai multe informatii despre calendarul de lucrari din cadrul proiectului de modernizare a sistemului control acces la metrou.

Cei de la Metrorex au tinut sa faca o serie de precizari privind aceste informatii pe care nu si le asuma.

Conform comunicatului oficial al societatii, difuzat in data de 6.03.2017, lucrarile "vor fi executate treptat, pentru fiecare acces in parte, si vor fi corelate in functie de fluxurile de pasageri. Lucrarile pentru statiile cu un singur acces se vor desfasura in vara acestui an, incepand cu luna iunie, cand fluxul de calatori este scazut. In cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut in vedere sa nu se execute lucrari simultan in doua statii invecinate."

Metrorex va reveni cu informatii detaliate pe masura ce proiectul avanseaza, astfel incat publicul sa fie informat in timp util cu privire la inchiderea anumitor accesuri.

1.jpg

Iata ce a avut de spus Metrorex pe data de 6 martie 2017:

Metrorex anunta inceperea lucrarilor de modernizare a sistemului de control – acces in 41 de statii de metrou. Modernizarea se va face in 5 etape si are ca obiectiv imbunatatirea serviciilor si cresterea confortului in timpul calatoriilor cu metroul.

Innoirea sistemului de control – acces presupune inlocuirea liniei actuale de turnicheti cu porti de acces batante care faciliteaza atat intrarea, cat si evacuarea rapida a calatorilor in situatii de urgenta.

Noile porti de acces vor fi dotate atat cu un sistem de citire a benzii magnetice pentru actualele cartele, cat si cu un sistem de citire a cardurilor contactless. Acesta din urma va putea fi utilizat dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a sistemului de control – acces din toate statiile de metrou.

Totodata, in cadrul proiectului sunt achizitionate 139 de automate moderne de vandut cartele, care sunt prevazute sa dea rest si sa functioneze inclusiv cu POS. Lucrarile de executie pentru modernizarea sistemului de control acces vor incepe la sfarsitul acestei luni. Acestea vor fi executate treptat, pentru fiecare acces in parte, si vor fi corelate in functie de fluxurile de pasageri. In cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut in vedere sa nu se execute lucrari simultan in doua statii invecinate.

In statiile de metrou cu mai multe accesuri, lucrarile se vor execut a etapizat. Se va inchide cate un singur acces pana la modernizarea completa a acestuia, dupa care se va trece la celalalt acces, pentru a se asigura intrarea/iesirea in statie.

2.jpg

Din motive de securitate si siguranta a calatorilor, pe durata implementarii proiectului, statiile cu un singur acces, vor fi inchise pe o perioada de maxim o saptamana. Acestea sunt: Pantelimon, Aparatorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab si Constantin Brancoveanu.

Lucrarile aferente acestei etape se vor desfasura in vara acestui an, incepand cu luna iunie, cand fluxul de calatori este scazut.

Metrorex va lua toate masurile necesare pentru ca perioada de executie a lucrarilor sa fie cat mai scurta, iar impactul asupra calatorilor sa fie minim.

In statia Republica a fost implementat proiectul pilot pentru efectuarea testelor de functionare a echipamentelor de control – acces. Acestea au inregistrat rezultate pozitive.
Proiectul este finantat din fonduri europene nerambursabile in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si este in valoare de 149,7 milioane de lei, fara TVA.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera