RATB va cumpara in regim de urgenta 200 de autobuze second-hand

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Saga RATB continua - dupa ce am povestit de tanara care a incercat sa schimbe sistemul, dar si de declaratiile primarului Gabriela Firea care a spus ca poate monta cel mult 50-60 de instalatii de aer conditionat pe luna, o noua veste a aparut.

RATB va cumpara in regim de urgenta 200 de autobuze second-hand, urmand ca autobuze noi sa existe in oras incepand cu 2017.

2.jpg

Pe perioada verii, RATB va incepe un program de reparatii a mijloacelor de transport care se afla acum in garaje si de achizitionare de piese de schimb.

Foarte imporant, am decis astazi ca, in regim de urgenta, RATB sa organizeze o licitatie pentru achizitionarea a 200 de autobuze second hand, nu mai putin de Euro4, adica de 2,3,4 ani, pentru ca licitatia pentru autobuzele noi ar dura foarte mult.

Asta nu inseamna ca nu ne dorim sa achizitionam si autobuze noi.

Demaram si aceasta procedura care, insa, poate fi finalizata abia anul viitor cand dorim sa achizitionam 300 de autobuze, 100 de troleibuze si un numar semnificativ de tramvaie care vor fi realizate printr-o investitie asumata de uzina RATB.

Voi propune CGMB o rectificare de 30 milioane de euro, suma care reprezinta plata catre ANAF pentru acoperirea TVA-ului la gratuitatea acordata pensionarilor.

1.png

La aceasta suma se adauga o alta de 45 milioane euro care va fi acordata in transe lunare, pentru acoperirea subventiei catre RATB pana la sfarsitul anului, a notat Firea pe pagina ei de Facebook.

Firea a mai spus ca a solicitat conducerii RATB sa finalizeze de urgenta reparatiile la aparatele de aer conditionat defecte, avand in vedere ca din 500 de autobuze dotate cu acest sistem doar 350-370 sunt in trafic, restul fiind in reparatii din cauza unor probleme tehnice.

3.jpg

Gabriela Firea a concluzionat:

Toate aceste masuri au in vedere asigurarea unei ritmicitati a mijloacelor de transport in comun, care sa permita bucurestenilor sa isi poata face un plan de calatorie si sa stie exact cand pot ajunge acolo unde au nevoie.

In acest moment parcul auto al RATB este compus din: 1000 de autobuze, dintre care doar 648 se afla in trafic, 485 de tramvaie dintre care in traseu 245, 297 de troleibuze, in traseu 155.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera