RATB a decis sa reintroduca plata prin SMS

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

RATB are o relatie de love-hate cu plata biletelor prin SMS - anul trecut ba au introdus acest serviciu, ba l-au anulat.

Iata ca in 2016 lucrurile par sa fi ajuns la un consens, iar RATB a confirmat ca incepand cu 9 mai va reintroduce serviciul de plata a calatoriilor cu mijloacele de transport in comun prin SMS.

De aceasta data, facilitatea de plata este valabila atat pentru Abonamentul de o zi, cat si pentru calatoriile efectuate pe liniile Expres 780 si 783.

2.jpg

Acest instrument de plata este flexibil, rapid si comod si se adreseaza in primul rand celor care calatoresc ocazional in Bucuresti, dar si tinerilor. Politica RATB nu este aceea de a sanctiona calatorii fraudulosi, ci urmarim constientizarea publicului calator asupra faptului ca de fiecare dintre noi depinde calitatea transportului public in Bucuresti. Vor urma si alte masuri care vor crea conditii civilizate de transport si vor dovedi atasamentul RATB fata clientii sai, spune Radu Paul Orzata, directorul general al RATB.

Printr-un singur SMS, trimis la numarul 7458, disponibil in retelele de telefonie mobila, calatorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban sau pentru o calatorie pe liniile Expres.

Aceasta modalitate de plata nu este valabila pentru mijloacele de transport ale liniilor preorasenesti. Plata poate fi efectuata de pe orice tip de telefon mobil.

Pretul pentru abonamentul de o zi este de 1,65 euro+TVA (8,79 lei, TVA inclus).

Pretul pentru o calatorie pe liniile expres este de 0.75 euro+TVA (3,99 lei, TVA inclus). SMS-ul de comanda este gratuit in retelele Vodafone, Telekom si DigiMobil, iar in reĊ£eaua Orange are un cost de 0,05 euro+TVA.

Pentru obtinerea unui abonament urban pentru o zi, inainte de momentul urcarii in vehiculele RATB, calatorii vor trimite un SMS, cu textul A la numarul 7458. In cateva secunde, vor primi un mesaj care va contine un cod ce va confirma efectuarea tranzactiei.

1.jpg

Pentru linia Expres 780, mesajul catre numarul 7458 trebuie sa contina textul E780, iar pentru linia Expres 783, mesajul trebuie sa contina textul E783.

Calatorii care utilizeaza telefoane de tip smartphone, cu acces la Internet, vor gasi pe site-ul de mobil al RATB cate un link pentru fiecare optiune de plata care faciliteaza transmiterea mesajului si obtinerea rapida a confirmarii platii.

Obligatia calatorilor este de a pastra SMS-ul pe toata durata zilei, pana la expirarea valabilitatii abonamentului sau, in cazul liniilor Expres, pana la efectuarea integrala a calatoriei.

Siguranta platii prin SMS este garantata de platforma de operare, care este prevazuta cu un mecanism antifrauda.

Cei interesati pot afla detalii la numarul de telefon 021.311.13.98 sau la adresa de e-mail info@ratb.ro.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera