RADET inlocuieste reteaua de termoficare veche de 36 de ani, iar traficul din Bucuresti va fi afectat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

RADET a demarat luni lucrarile de inlocuire a retelei de termoficare in zona Spitalului Filantropia, traficul urmand sa fie afectat in zona avand in vedere ca aproape toata portiunea de retea care va fi inlocuita se afla sub calea de rulare a tramvaielor.

Lucrarile au inceput luni, la ora 9.00, acestea fiind vitale pentru a putea asigura furnizarea energiei termice catre mai multe zone din Capitala in sezonul de iarna.

1.jpg

Am alocat RADET 14 milioane de lei pentru a incepe reparatiile in sistem de urgenta in zone ca Filantropia, Banu Manta si Mihai Bravu. Lucrarile la reteaua de termoficare care vor incepe luni in zona Spitalului Filantropia au o importanta vitala pentru ca acest tronson de retea alimenteaza cu agent termic zone importante ale Bucurestiului, precum Iancu de Hunedoara, Aviatiei, Dorobanti, Stefan cel Mare, Floreasca si zona Aeroportului Baneasa, a transmis Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Tronsonul de retea care urmeaza sa fie inlocuit are o lungime de aproximativ 330 metri si este cuprins intre intersectia bulevardului Ion Mihalache cu strada Barbu Delavrancea si camin termoficare aflat in dreptul Muzeului Antipa.

Lucrarile au un termen de executie cuprins intre 75 si 90 de zile, iar portiunea de retea care urmeaza sa fie inlocuita este amplasata aproape in totalitate sub calea de rulare a tramvaielor, pe ambele sensuri, ceea ce va duce la devierea traficului in zona.

2.jpg

Uzura fizica a tronsonului este cauzata atat de vechimea in exploatare foarte mare (peste 35 de ani) precum si de infiltratiile de apa rece, canalizare si apa pluviala, care au avut drept rezultat distrugerea izolatiei termice si implicit corodarea conductelor. Daca acest tronson de retea nu este inlocuit, in sezonul rece 2016-2017, nu poate fi asigurata functionarea a 17 puncte termice din zona si nu va putea fi furnizata energie termica in conditii normale catre consumatorii racordati la sistemul centralizat, respectiv peste 250 blocuri din sectorul 1 al Capitalei.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera