RADET: Cei din Bucuresti vor avea caldura incepand de luni

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vremea s-a racit asa ca ne-am bucurat atunci cand am aflat ca RADET va incepe de luni furnizarea agentului termic catre populatie. Acest lucru trebuia sa se intample inca de sambata, dar dispeceratele nu erau pregatite.

Astfel, CET Grozavesti va fi primul care va aduce caldura in casele celor din Bucuresti. Decizia furnizorului de agent termic vine dupa ce trei nopti la rand temperaturile in termometre au scazut sub 10 grade Celsius, iar legea impune in astfel de conditii ca regiile sa inceapa sa trimita caldura in caloriferele celor racordati.

1.jpg

Vestea mai putin buna este ca reprezentantii RADET sustin ca bucurestenii pot ramane oricand fara apa calda si caldura din cauza retelei de conducte mai veche de 20 de ani.

"Inceperea lucrarilor de revizie tehnica a fost afectata de lipsa fondurilor, care a dus la intarzieri in aprovizionarea cu anumite categorii de materiale, de numarul mare de avarii neprogramate aparute si care s-au impus a fi remediate, precum si de decalajul dintre data planificata pentru inceperea reviziei (15 aprilie) si data de sistare efectiva a furnizarii agentului termic pentru incalzire, respectiv data de 27 aprilie 2015. [...]

Lipsa investitiilor majore in ultimii ani necesare efectuarii lucrarilor de reabilitare a retelei de termoficare duce la posibilitatea producerii unor noi avarii in perioada urmatoare.

In acest sens va reamintim ca reteaua de termoficare a Muncipiului Bucuresti are durata de functionare depasita. Aproape 800 de kilometri de conducta de retea primara de transport apa fierbinte si aproximativ 1.800 de kilometri de retea secundara de distributie a apei calde de consum si a agentului termic de încălzire au o vechime de peste 20 ani", se arata intr-un comunicat emis de RADET.

2.jpg 3.jpg

RADET a remediat 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau in pericol furnizarea agentului termic catre consumatori.

Alte 11 lucrari privind remedierea avariilor sunt in curs de desfasurare, iar restul de zece urmeaza sa fie efectuate de firme specializate, anunta RADET.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera