Primul autobuz electric din Bucuresti va intra in circulatie de luni, 16 martie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

V-am povestit deja despre primul autobuz electric din Bucuresti, produs de compania SOR din Cehia, care va circula pe linia lui 104, iar acum a venit vremea sa va spunem cand va intra in circulatie.

Cei de la RATB au anuntat ca luni, 16 martie, vor incepe un program in care vor testa mai multe autobuze electrice.

Incepand cu ora 11:00, la autobaza Pipera din Soseaua Pipera nr. 55, sectorul 2 va fi lansat primul dintre autobuzele electrice incluse in acest program.

Autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producatori de autobuze, troleibuze si autocare din Cehia.

Dotat cu un motor asincron racit cu lichid, Skoda Electric, instalatie electrica Cegelec si acumulatori Winston Battery/Lithium – ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de incarcare a bateriilor de 7-8 ore si o autonomie maximă de 250 de kilometri.

Va fi pus in circulatie pe linia 104, pe traseul Cora Pantelimon – Piata Opereia si va fi testat timp de doua saptamani, pentru a vedea modul cum se comporta in conditiile de trafic din Capitala.

Alte doua autobuze electrice, produse insa de compania chineza BYD, vor ajunge la Bucuresti in jurul datei de 20 aprilie. Acestea vor circula pe linia 381.

"In contextul economic actual, in care criza energetica se adanceste tot mai mult, iar poluarea si incalzirea globala devin prioritatea numarul unu pentru noi toti, utilizarea vehiculelor cu tractiune electrica poate reprezenta o solutie viabila la aceste probleme, motiv pentru care Primaria Municipiului Bucuresti a considerat oportuna testarea unei noi solutii de transport public in Capitala", mai precizeaza oficialii RATB.

Abia asteptam sa le testam!

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera