Primarul Timisoarei si-a facut bilantul dupa 3 ani. Oprescu n-a avut timp inca, dupa 7.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, si-a prezentat bilantul celor 3 ani de administrat orasul Timisoara.

Robu se lauda cu, printre altele, 60 de kilometri de pista de biciclete, 4100 locuri de parcare, 6300 de arbori plantati si buget de 4 ori mai mare pentru cultura.

De asemenea, in lista se regasesc inaugurarea unui pasaj subteran, Michelangelo (dupa 3 ani de munca la el), introducerea unui sistem de parcare destept prin telefonul mobil, Timpark, sau reabilitarea a 130 de kilometri de carosabile, pe 288 de străzi.

Lista integrala cu cele 40 de puncte o gasiti aici.

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Nicolae Robu sustine ca se bucura masiv de increderea timisorenilor, afirmand acest lucru in mod frecvent in postarile sale pe facebook. De altfel, in 2013 exista chiar un sondaj care sustine ca de primarul Timisoarei sunt multumiti 80% din locuitorii din TImisoara.

Nu scapa insa de critici, fiind chiar acuzat ca sterge parerile contrare cu ale lui de pe pagina de pe facebook.

Timisoara este al treilea oras ca numar de locuitori din Romania, cu 319.279 locuitori si cu o suprafata urbana de 131 de kilometri patrati.

In comparatie cu Timisoara, Bucurestiul se intinde pe o suprafata urbana dubla, 228 km2, si de un numar de 6 ori mai mare de locuitori.

Si tot comparativ cu Timisoara, Sorin Oprescu, primarul Bucurestiului, inca nu a prezentat un bilant al muncii sale, la cei 7 ani de cand conduce Bucurestiul, pe care i-a facut pe 15 iunie.L-a facut Hotnews pentru el, observand ca mai degraba Oprescu se poate lauda ca a terminat lucrari de infrastructura incepute de altii si ca a scapat orasul de maidanezi, chiar daca printr-o metoda neeleganta, eutanasiind 30 de mii de caini, dintr-un estimat de 60 de mii.

Acum ceva timp, am inventariat o lista cu 10 promisiuni electorale pe care Oprescu le-a indeplinit, podul Basarab, Arena Nationala, bulevardul Uranus sau pasajul Pipera fiind printre ele.

Corul criticilor lui Oprescu este mult mai mare, iar lista cu problemele Bucurestiului si implicit ale administratiei Oprescu este mult mai lunga si stufoasa. Tot Hotnews observa:

Desi a investit foarte multi bani in infrastructura, edilul poate fi acuzat de o lipsa de viziune la acest capitol in sensul ca a a incurajat doar transportul cu masina personala; Bucurestiul are doar 10 km de piste pentru biciclete, desi edilul a cheltuit peste 10 milioane de euro pe piste de bicicleta desfiintate, iar transportul public este aproape in faliment.

Una dintre cele mai controversate afaceri din administratia Oprescu este inchirierea sediului unde Primaria Capitalei isi desfasoara activitatea, pentru care institutia a platit chirie circa 11 milioane de euro in loc sa cumpere cladirea.

De altfel, Oprescu este maestru in a promite lucruri pe care ori nu le face ori nu le face la timp, intrand cu glorie in topul listei lungi de politicieni care doar vorbesc fara sa faca. Aici gasiti, de exemplu, 10 promisiuni pe care nu le-a indeplinit Primaria Capitalei doar anul trecut, in 2014.

Cel mai recent exemplu, elocvent, este pasajul de la Piata Presei Libere, care si-a schimbat termenul de finalizare de cateva ori, ajungandu-se estimarea hilara de finalizare "o sa fie gata cand o sa fie gata." Pasajul de la Piata Presei Libere este astazi gata dar nu exista o data pentru inaugurarea lui.

Pe de alta parte, desi este greu de crezut ca este un sondaj pe bune, Oprescu a iesit pe locul 4 topul politicienilor cu cea mai mare incredere in randul populatiei. Insa cum increderea romanilor in politicieni este extrem de mica...

In ciuda declaratiilor pompoase si fara acoperire, a intarzierilor repetate pentru orice proiect care da peste cap dramatic Bucurestiul sau doar a lipsei de viziune si strategie care cauzeaza hasoul din capitala, primarul Oprescu si-a anuntat intentia de a mai candida pentru un al treilea mandat al primariei Bucurestiului. Sa vedem insa ce se mai intampla pana atunci.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera