Primarul Gabriela Firea revine asupra afirmatiei: "RATB gratuit" - care sunt conditiile impuse

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Imediat dupa ce a fost aleasa primar al Capitalei, Gabriela Firea a venit cu geniala propunere de a face transportul in comun, cu RATB, gratuit.

Acest lucru a generat un val de comentarii negative, asa ca Firea a hotarat sa-si schimbe abordarea si sa impune niste conditii.

Numai dupa ce ne vom asigura ca avem suficiente autobuze, toate modernizate, toate curate, in toate sa se asigure siguranta calatorului. Ca sa nu se spuna ca am introdus gratuitate, dar serviciul a scazut in calitate, a spus noul primar al Capitalei.

1.jpg

Gabriela Firea a declarat ca si in alte orase europene sunt biletele gratuite in anumite intervale orare tocmai pentru a-i determina pe calatorii care nu au neaparat treaba la o anumita ora sa nu se mai inghesuie in autobuze dimineata si dupa-amiaza, cand este foarte aglomerat.

De asemenea, noul primar general a mai promis ca Bucurestiul va avea 1000 de autobuze, cu o treime mai mult decat acum si ca va face mai multe benzi de circulatie speciale pentru transportul in comun, taxiuri si ambulante.

2.jpg

Am afirmat si intaresc faptul ca voi aplica aceste masuri intr-un timp rezonabil. Pasii sunt urmatorii: banda proprie pentru autobuzele RATB, taxi si salvari/pompieri, completarea flotei regiei cu inca minimum 300 autobuze - cele care acum exista dar nu au piese -, continuarea procesului de transformare a regiei in societate comerciala a municipalitatii pentru a putea atrage fonduri europene necesare modernizarii, curatenie in autobuze, siguranta calatorilor, aer conditionat vara, gratuitate, pentru inceput, inainte si dupa varfurile orare de trafic.

Angajatii RATB nu au de ce sa se ingrijoreze. Eu vrea sa creez locuri de munca, nu sa cresc somajul. Toate aceste masuri inseamna o buna guvernare locala. Cei care sunt impotriva fac politica, nu administratie. Eu vreau rezultate pentru bucuresteni si, la fel ca in campanie, nu voi polemiza cu nimeni, voi fi doar in dialog cu bucurestenii.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera