Primaria sectorului 3 isi muta sediul intr-o cladire monument istoric

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primaria Sectorului 3 se muta incepand cu data de 1 februarie 2016 intr-un nou sediu situat pe Calea Dudesti numarul 191.

Pana pe data de 15 februarie Serviciul de Relatii cu Publicul si Casieria isi vor desfasura activitatea, in paralel, atat in vechiul sediu din strada Parfumului numarul 2-4 cat si in cel nou.

In sediul de pe Calea Dudesti  vor functiona si serviciile care isi desfasurau activitatea in cladirea din str. Vasile Lucaciu nr. 34, respectiv Serviciul Cadastru si Fond Funciar, Compartimentul Registru Agricol, Serviciul Relatii Consiliul Local, Serviciul Autoritate Tutelara si Serviciul Asistenta Tehnica si Legislativa.


Sursa foto

Cladirea in care se muta Primaria Sectorului 3 a starnit controverse de-a lungul timpului, asta pentru ca aici a functionat Scoala 80, una dintre cele mai vechi scoli din Bucuresti. Imobilul a fost construit in 1867 si declarat monument istoric. In 2002 insa scoala a fost mutata intr-o cladire noua, iar cea veche a ramas in paragina.

Numeroase asociatii care lupta pentru drepturile bucurestenilor s-au declarat impotriva acestui proiect, mai ales ca imobilul a fost declasat tocmai pentru a se putea face lucrarile. Mai mult, in martie 2015, Curtea de Apel Bucuresti a anulat Ordinul Ministrului Culturii nr. 2576/12.11.2013 prin care s-a declasat monumentul istoric.


Sursa foto - Urbology

Multi spun ca lucrarile de modernizare, care au costat aproximativ 21,4 milioane lei, au stricat aspectul cladirii, aceasta fiind numita mai nou "mallul lui Negoita".
1 comentariu

Primaria sectorului 3 isi muta sediul intr-o cladire monument istoric
Tudor
#1 -

Monument istoric ?!?

In primul rand doresc sa va spun ca nu-l am la inima pe actualul primar deoarece mi-a ridicat o masina rara - chiar de pe locul meu de parcare (loc de parcare platit la primaria dansului).

Cu toate acestea, in cazul de fata sunt total de acord cu initiativa dansului. Imobilul in cauza era lasat in paragina si urma, ca majoritatea celor aflate in aceeasi situatie, sa devina o ruina pe un teren aflat in atentia rechinilor imobiliari. Initial am banuit ca este o astel de manevra, dar trebuie sa recunosc ca am fost surprins in mod placut cand am vazut ca primaria si-a respectat promisiunea facuta.
Apreciez si respect monumentele istorice; dar nu si pe cei care se prefac ca-i intereseaza si le transforma in ruine irecuperabile pe terenuri vandabile.
Oricum, eu, pe d-nul Negoita il las in plata Domnului; caci eu nu pot sa-l iert.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera