Primaria Sectorului 1 a amendat gresit doi biciclisti, iar apoi si-a cerut scuze

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu suntem surprinsi cand aflam ca autoritatile locale amendeaza oameni aiurea, dar ne surprinde sa aflam cand realizeaza asta si-si cer scuze.

Pe 1 iulie 2015, agentii locali ai Sectorului 1 au amendat doua persoane care mergeau pe bicicleta deoarece circulau fara casca de protectie, desi acest lucru nu este sanctionat de lege.

Conform unor prevederi mai vechi ale legislatiei rutiere, biciclistii erau obligati sa fie dotati cu echipament de protectie.

1.jpg

Noua legislatie rutiera nu obliga, doar recomanda biciclistilor sa poarte pe drumurile publice echipamente de protectie.

Din cauza unei erori materiale Politia Locala Sector 1 nu a actualizat formularele de contraventie si nu a instruit personalul in vederea aplicarii noii legislatii rutiere, agentii Politiei Locale aplicand eronat prevederi ale legislatiei rutiere invechite.

Cele doua persoane care au fost sanctionate in baza unor prevederi legale abrogate vor fi invitate la sediul Politiei Locale Sector 1 pentru a li se anula procesele verbale de contraventie.

Incepand de vineri, 3 iulie 2015, cand acest incident a ajuns in atentia opiniei publice, Primaria Sectorului 1 s-a autosesizat si a inceput un audit la Politia Locala pentru a verifica daca agentii locali sunt instruiti conform legislatiei la zi.

2.jpg
Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera