Plajele de la Marea Neagra reabilitate pe bani europeni nu vor avea sezlonguri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La final de aprilie va povesteam cum plajele din sudul litoralului romanesc au fost extinse cu cateva zeci de hectare cu ajutorul unui proiect finantat prin Programul Operational de Mediu, in valoare de 170 de milioane de euro.

In prezent, incepand cu 26 iunie, Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) va incepe din 26 iunie o serie de actiuni de control pe plajele de la Marea Neagra, informeaza radioconstanta.ro.

1.jpg

In conformitate cu OUG nr.19/2006 (actualizata) privind utilizarea turistica a plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, echipajele de control vor verifica modul de desfasurare a activitatilor turistice pe plaja, avand in vedere ca ABA D-L are in derulare un numar de 283 contracte comerciale si 53 de contracte in stadiul de adjudecare. Lungimea totala de plaja administrata de ABA D-L este de 68,6km (Vama Veche – Navodari).

Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca, in urma verificarilor intreprinse la sectoarele de plaja amenajate pentru sezonul estival 2016, inclusiv a suprafetelor reabilitate din fonduri europene, s-a constatat existenta unor constructii provizorii (demontabile) in diferite stadii de executie fara a fi autorizate, dar si folosirea plajelor reabilitate in scop turistic.

Toti operatorii de plaja aflati in aceasta situatie au primit notificari pentru remedierea imediata a neregulilor.

2.jpg

Pe aceeasi tema:1 comentariu

Plajele de la Marea Neagra reabilitate pe bani europeni nu vor avea sezlonguri
Emma
#1 -

Mizerie

Cand ati fost ultima data la mare ?
Este o mare hotie ceea ce se intampla.
Ma cert in fiecare zi cu cei care au ocupat ABUZIV malul marii (la nici 5 cm de apa) cu sezlongurile lor si nimeni nu face nimic.
Ne calcam in picioare la propriu.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera