Pe ce mai da banii Primaria Capitalei - 4 milioane lei pentru pentru basoreliefuri copiate de la Columna lui Traian

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ce v-am povestit despre faptul ca la Universitate va fi montata o cruce din otel inoxidabil, de 25 de metri, luminata continuu, a venit vremea sa mai aflam pe ce mai da banii Primaria Capitalei.

Administratia Monumentelor va plati in 2015 circa 1,6 milioane de lei pentru turnarea in bronz a basoreliefurilor din Pasajul pietonal Latin care lega terminalul de tramvai de la Sf. Gheorghe cu str. Lipscani.

1.jpg

Pasajul este in prezent unul intunecos, in care nu se intampla absolut nimic.

Basoreliefurile ilustreaza scene de pe columna lui Traian, harta Imperiului Roman in timpul imparatului Traian, harta Daciei in timpul imparatului Traian, harta Bucurestiului in timpul domnitorului Constantin Brancoveanu, iar machete ale acestora, turnate in ipsos, au fost amplasate in pasaj inca din 2012.

Mulajele au fost luate, iar in locul lor vor fi aduse pana la sfarsitul anului basoreliefurile turnate in bronz. Pentru realizarea machetelor, municipalitatea a mai platit 1,86 milioane lei, iar pentru realizarea in bronz a efigiilor reprezentand portretele "Imparatul Traian" si a "Regele Decebal" inca 700.000 lei.

Artistul care a primit aceste lucrari  in valoare de peste 4 milioane lei este Valentina Adriana Ivan, contractele fiind atribuite prin negociere.

2.jpg
Sursa foto

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera