Patiseriile, covrigariile si magazinele de paine sunt obligate prin lege sa spuna daca folosesc produse congelate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Iata o veste care ne bucura foarte tare - patiseriile, covrigariile si magazinele de paine sunt obligate prin lege sa spuna daca folosesc produse congelate.

Prevederea apare in Ordinul presedintelui ANPC nr. 183/2016 privind informarea consumatorilor de catre operatorii economici care desfasoara activitati de comercializare pe teritoriul Romaniei a produselor obtinute din produse alimentare congelate intra in vigoare joi, 20 octombrie 2016.

1.jpg

5__Medium_.jpg

Obligatia revine si restaurantelor sau celorlalte locuri din care se pot cumpara produse alimentare daca in prepararea lor s-au folosit alimente congelate.

Operatorii economici care comercializeaza catre populatie paine, produse de panificatie si produse de patiserie obtinute din produse congelate, precum si unitatile de restauratie colective care utilizeaza la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligatia de a informa consumatorii prin afisare la loc vizibil, lizibil, usor de inteles, intr-o forma care sa nu permita stergerea, dupa caz, pe un afis, pe eticheta, ambalaj de vanzare, in meniul oferit, ori altele asemenea, ce insotesc produsul, cu mentiunea 'produs/din produs decongelat, se arata la articolul 3 din ordinul presedintelui ANPC.

2.jpg

4.jpg

In acelasi ordin se mai precizeaza ca "termenul produs alimentar congelat este produsul: paine si produse de panificatie, produse de patiserie, carne/produse de origine animala, legume, fructe."

3.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera